Atenţie, şoferi! De duminică, au intrat în vigoare prevederile care permit suspendarea înmatriculării unui vehicul fără ITP valabilă

Publicat: Duminică, 20 Mai 2018 08:16 // Actualizat: Luni, 21 Mai 2018 07:15 // Sursa: romaniatv.net

Prevederile care permit suspendarea înmatriculării unui vehicul fără Inspecţie Tehnică Periodică valabilă, precum şi dacă vehiculul nu a fost înscris pe numele propietarului de drept la 90 de zile de la achiziţionarea lui intră în vigoare de astăzi. De asemenea, staţiile ITP vor fi obligate să monteze camere de supraveghere în service-uri.

"Poliţiştii vor dispune, începând cu 20 mai, suspendarea înmatriculării în cazul în care inspecţia tehnică periodică a vehiculului nu este valabilă şi în cazul în care noul proprietar nu a solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului", a anunţat Poliţia, precizând că începând cu 20 mai vor intra în vigoare o serie de prevederi care modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice din România.

Astfel, după expirarea ITP-ului, înmatricularea va fi şi ea suspendată automat, online.

Conform legii, va fi aplicată suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru care inspecţia tehnică periodică nu este valabilă. În cazul în care şoferul va fi găsit în trafic cu o maşină al cărei ITP este expirat, pe lângă amenda propriu-zisă vor fi reţinute şi certificatul de înmatriculare, plăcuţele cu numărul de înregistrare şi se va elibera dovadă fără drept de circulaţie. În acest fel, şoferul nu va mai putea circula cu respectiva maşină, fiind nevoit să o mute cu ajutorul unei platforme.

Citeşte şi: Codul Rutier, modificat. ŞOFERI, ATENŢIE! Se dau AMENZI de 2900 de lei

Suspendarea înmatriculării încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică.

De asemenea, suspendarea înmatriculării se aplică şi în cazul în care şoferii îşi vând maşinile, iar noii proprietari nu solicită autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului. Suspendarea încetează la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.

Conducerea unui vehicul a cărui înmatriculare este suspendată constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 9 la 20 de puncte-amendă.

De asemenea, staţiile ITP vor fi obligate să monteze camere de supraveghere în service-uri, Registrul Auto Român obligându-le să păstreze imaginile timp de şase luni. Sistemul de supraveghere trebuie să conţină minim două camere de supraveghere şi un înregistrator digital.

 

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ITP poliţia rutieră şoferi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Florin Călinescu a fost dat afara de la Pro TV de urgență!
Florin Călinescu a fost dat afara de la Pro TV de urgență!
20 mai 15:28
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
DUPA EPISODUL CU CERTURILE DE LA MARITAT S-A SERVIT MASA-LE-A ADUS CU MASINA-MANCATI SUNT CALDE:::::::IA VINO MA INCOACE:::::AVEA UN FURTUN NEGRU IN MANA SI M-A MUSCAT::::::O FI MAI BUN IAGA:::U-BAHNUL::::::CA A RUPT PE INTERNET::::::SAU POATE MAI E CEVA DE PLATIT:::CA DE ASTA S-A AJUNS ASA::::::CA ASTA AU FACUT STAPANII SERVITORILOR:
20 mai 15:14
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
UNUL PE INTERNET ZICEA CICA HAI CA TE RUP ACUM DAR NU-MI REPROSEZI DA:::BN::::::DUPA CE AM FOST LA CONTROL LA SPITAL SA CONTROLEZE OPERATIA LA POSTERIOR ZICEAU CICA ASTA E HOMO DEMULT:
20 mai 15:12
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
DRAGOSTEA E SCHIMB DE ENERGII CUM ZICEA DNUL FLORIN CONDURATEANU: DECI AM IUBIREA SA NU MAI ZICA LUMEA CA NU AM: EI NU ZIC DE FAPT CA NU INSEMN NIMIC;CA AU AVUT EI GRIJA DE ASTA:
20 mai 15:10
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
DOSARUL MARIEPRADA 1477:E IN VERDE DOMNUL :O FI FACUT SCHIMB DE ENERGII CU SOTIA DE CURAND:DAR DC SE NUMESTE DOSARUL CU 1477 SI CN E MARIPRADA-MARIE ADICA E DE LA TARA ;VREO TARANCA PROBABIL:
20 mai 15:04
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
SUNT DOI VESNICI ZICEAU VECINII SUS LA VECINI S-AU AUZIT USI TRANTITE MESE TARATE PATRU OAMENI CARE GONESC PRIN CASA:::::
1
EUR
4.7315
RON
22 Jul
noapte 20 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H