ATENŢIE, ŞOFERI! Gesturile simple făcute la volan pentru care de acum încolo veţi plăti AMENZI URIAŞE

Codul Rutier 2019 prevede amenzi usturătoare pentru șoferii care aruncă gunoaie pe geam sau țin animalele de companie pe scaunul din față. De asemenea, sancțiuni riscă și cei care fac semne obsece în trafic sau înjură alți participanți la trafic.

04 oct. 2019, 14:46
ATENŢIE, ŞOFERI! Gesturile simple făcute la volan pentru care de acum încolo veţi plăti AMENZI URIAŞE

Codul Rutier 2019 Faptele sunt încadrate la contravenții în Codul Rutier și sunt sancționate cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni. Cei care își pierd cumpătul și încalcă prevederile riscă să primească o amendă cuprinsă între 1.305 lei și 2.900 de lei.

ALERTĂ MAXIMĂ pentru TOŢI ŞOFERII. Defecţiunea maşinii care te poate lăsa pe loc fără PREMIS

Codul Rutier 2019 Cu aceeași sumă sunt sancționați și cei care aruncă gunoi pe drumurile publice sau abandonează obiecte, substanțe sau vehicule. Sancțiunile li se aplică și conducătorilor auto care transportă animale pe locurile din vață ale autoturismelor.

VESTE MARE pentru ŞOFERI, se schimbă CODUL RUTIER. Ce pot face toţi cei care au permis de conducere CATEGORIA B

Codul Rutier 2019 Articolul 102 din Codul Rutier prevede că printre faptele care constituie contravenții și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni se numără următoarele:

– aliniatul 22: săvârşirea de către conducătorii de vehicule sau pasagerii acestora de gesturi obscene, proferarea de injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participanţilor la trafic;

– aliniatul 23: aruncarea, lăsarea ori abandonarea pe drumul public de obiecte, materiale, substanţe sau vehicule, după caz;

– aliniatul 27: transportul animalelor pe locurile din faţă ale vehiculelor.

ALERTĂ! Zeci de mii de şoferi au aşa ceva la maşină şi nu ştiu că este INTERZIS. Pot primi AMENZI URIAŞE

Codul Rutier 2019 În plus, aceleași amenzi sunt prevăzute și pentru un lucru pe care foarte mulți șoferi îl fac fără să știe că încalcă legislația rutieră. Este vorba despre montarea pe autovehicul a unui sistem antifurt sonor a cărui durată a semnalului depăşeşte mai mult de un minut consecutiv, iar intensitatea semnalului depăşeşte pragul fonic prevăzut de lege.


loading...