Atenţie, ŞOFERI! Lista bolilor care te lasă FĂRĂ PERMIS

Legea prevede că nu pot avea permis de conducere persoanale care suferă de anumite afecşiuni medicale.

21 nov. 2017, 08:13
Atenţie, ŞOFERI! Lista bolilor care te lasă FĂRĂ PERMIS

Iată care sunt afecțiunile incompatibile cu calitatea de conducător auto.

Probleme cu vederea – Actul normativ care reglementează ce afecțiuni sunt incompatibile cu calitatea de conducător auto stabilește că permisele de conducere nu pot fi obținute sau reînnoite de către persoanele care au probleme cu vederea. De asemenea, nu au dreptul de a conduce nici cei care prezintă probleme în ceea ce privește sensibilitatea la contraste sau care prezintă tulburare a vederii. Actul normativ mai prevede ca după pierderea vederii există o perioadă de adaptare de minimum 6 luni, pe durata căreia se interzice conducerea autovehiculelor. După aceste luni, conducerea se permite numai în urma unui aviz favorabil din partea specialiștilor oftalmologi.

Veste TERIBILĂ pentru cei care vor să ia PERMISUL AUTO. Este OFICIAL

Handicap locomotor – Permisele auto nu sunt eliberate sau reînnoite pentru candidații ori conducătorii auto care prezintă afecțiuni ale aparatului locomotor. Totuși, în anumite condiții, și persoanele cu handicap fizic pot avea dreptul să conducă un autoturism. Astfel, este nevoie de avizul unei unități de asistență medicală autorizate, acordat în urma evaluarii medicale a afecțiunii respective și, în cazul în care este necesar, a efectuarii unui test practic.

Afecțiuni cardiovasculare – Permisul nu poate fi obținut sau reînnoit de către persoanele care prezintă tulburări grave ale ritmului cardiac ori angină pectorală de repaus sau emoție. De asemenea, și cei care suferă de tensiune arterială anormală pot să nu aibă dreptul de a conduce, însă cei care poartă stimulator cardiac, precum și cei cu antecedente de infarct miocardic, pot avea persmis numai cu avizul medicului și cu condiția de a evalua verificări medicale periodice.

Diabetul zaharat – Nu se emit sau reînnoiesc permisele de conducere nici pentru șoferii cu episoade repetate de hipoglicemie acută. Însă, cei care suferă de diabet zaharat și fac tratament medicamentos pot avea permis numai pe baza unui aviz medical autorizat și pe baza unor controale medicale periodice (cel puțin o dată la cinci ani).

Afecțiuni neurologice – Permisele de conducere nu sunt eliberate sau reînnoite celor care prezintă afecțiuni neurologice grave, precum epilepsia.