Atenţie şoferi! Trafic aglomerat pe drumurile naţionale

Poliştiştii avertizează că astăzi cel mai greu se va circula pe DN6 Bucureşti – Alexandria, din cauză că este ultimul week-end înainte de Crăciun, iar foarte mulţi bucureşteni au fost la tăierea porcului. Automobiliştii sunt atenţionaţi că vor circula „bară la bară”, mai ales la orele serii.Tot spre seară, se anticipează că vor apărea probleme şi pe autostrada Piteşti-Bucureşti şi pe DN1.

RomaniaTV.net
18 dec. 2011, 08:27
Atenţie şoferi! Trafic aglomerat pe drumurile naţionale

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române,  la primele ore ale dimineţii de astăzi, pe câteva drumuri naţionale care străbat zone montane înalte existau porţiuni de carosabil acoperit cu un strat subţire de zăpadă frământată, în amestec cu material antiderapant.

Cele mai importante sunt DN13B – Pasul Bucin, DN18 – Pasul Gutâi şi Borşa, DN17 Pasul Tihuţa, DN19 – Sighet şi DN7A.

Pentru că ieri a nins abundent, ceva mai greu se circula pe DN67C Novaci – Rânca, în judeţul Gorj. Cu toate că a fost împrăştiat material antiderapant, turiştii care se îndreaptă către staţiunea Rânca sunt sfătuiţi să monteze pe roţi lanţurile antiderapante pe porţiunea pe care încă există zăpadă.

Politiştii avertizează că, în weekendul de dinaintea Crăciunului, ca în fiecare an, pe principalele drumuri naţionale traficul rutier este intens.

Cele mai aglomerate vor fi drumurile care duc către Capitală.

Cel mai greu se va circula pe DN6 Bucureşti – Alexandria, pe segmentul Ghimpaţi – Mihăileşti, deoarece foarte mulţi bucureşteni s-au deplasat în judeţele Giurgiu şi Teleorman pentru a achiziţiona diverse produse alimentare.

Automobiliştii care se vor întoarce astăzi în Bucureşti pe acest drum sunt informaţi că vor circula „bară la bară”, mai ales la orele serii.

Tot spre seară, probleme vor apărea şi pe autostrada A1, pe sensul de mers Piteşti – Bucureşti.

Amintim că frecvent, în zilele cu trafic intens, imediat după lăsarea întunericului se produc tamponări între autovehicule la intrarea în Bucureşti, pe fondul nepăstrării unei distanţe corespunzătoare în mers.

În plus, aşa cum s-a întâmplat şi ieri, parcările centrelor comerciale din apropierea intersecţiei autostrăzii cu Centura Capitalei se vor umple, astfel că se vor forma coloane de maşini, existând posibilitatea ca acestea să ajungă până pe autostradă şi până pe Centura Capitalei.

Şi pe DN1 la orele prânzului se vor forma coloane de autovehicule pe Valea Prahovei, motiv pentru care le recomandăm conducătorilor auto care vor porni dinspre Braşov către Bucureşti, să circule pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.

Dispeceratul de monitorizare a traficului de la Bărcăneşti, judeţul Prahova, a înregistrat vineri pe DN1, pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti 20.479 de maşini, iar sâmbătă 17.075, cu 1.600 mai multe decât în săptămâna trecută.