Atenţie şoferi! Viteza maximă pe autostradă, limitată la 100 de kilometri pe oră. „Viteziştii” sunt dezolaţi

Noul regulament privind viteza maximă pe autostradă va scădea la 100 de kilometri la oră. Această măsură a fost luată din cauza caniculei care a pus stăpânire pe mai multe autostrăzi din ţări afectate de acest fenomen.

28 iun. 2019, 12:17
Atenţie şoferi! Viteza maximă pe autostradă, limitată la 100 de kilometri pe oră. „Viteziştii” sunt dezolaţi

Potrivit noilor decizii, Germania s-a conformat deja noilor reglementări sezoniere, după ce s-a constatat că asfaltul a crăpat pe multe autostrăzi din cauza caniculei.

Germania este recunoscută ca fiind o ţară de automobilişti ale căror tronsoane de autostradă sunt fără limită de viteză.

După valurile de caniculă, autoritățile din mai multe landuri germane au fost obligate să reducă aceaste libertăţi „pentru a se evita astfel surparea asfaltului, şi, implicit, eventuale tragedii rutiere, potrivit Bloomberg.

Aceste măsuri îi vor obliga pe şoferi să fie foarte atenți când călătoresc pe aceste autostrăzi şi să respecte limita de 100 de kilometri la oră în perioada de caniculă declarată.

În 2015, mai multe autostrăzi din Germania au asistat la consecinţe tragice. De pildă, un motociclist şi-a pierdut viaţa pe o asemenea autostradă.

Nu în ultimul rând, bitumul folosit la construcţia autostrăzilor şoselelor „a crăpat literalmente”  în landul german Saxa-Anhalt, din sudul ţării, din cauza caniculei.