Atenţie unde luaţi masa pe litoral. Mai mulţi comercianţi au fost amendaţi

Zece unităţi de alimentaţie publică din staţiunile de pe litoral au fost amendate cu 10.200 de lei şi au primit şase avertismente, în urma controalelor realizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

RomaniaTV.net
13 iul. 2012, 09:57
Atenţie unde luaţi masa pe litoral. Mai mulţi comercianţi au fost amendaţi

Potrivit ANSVSA, joi au fost controlate 41 de unităţi de alimentaţie publică în staţiunile Mamaia, Năvodari, Costineşti, Neptun, Jupiter, Saturn şi Mangalia. Astfel, au fost verificate 22 de restaurante, 7 unităţi tip fast-food, 3 magazine alimentare, 3 patiserii, o braserie, un supermarket, o pizzerie, un magazin de îngheţată, un bufet şi o pensiune turistică. Amenzile au fost cuprinse între 600 şi 3.000 de lei, scrie agerpres.ro.

Printre neconformităţile sancţionate de ANSVSA s-au numărat nerespectarea normelor de igienă, neanunţarea începerii activităţii supuse controlului sanitar-veterinar, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare, depozitarea ouălor în condiţii necorespunzătoare, monitorizarea necorespunzătoare a temperaturii, lipsa substanţelor de igienizare a mâinilor, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, întreţinerea necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare