Atenţionare de călătorie în Franţa: Acţiuni de protest, sâmbătă, 8 decembrie

Publicat: Vineri, 07 Decembrie 2018 21:28 // Actualizat: Vineri, 07 Decembrie 2018 21:28 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că, pentru data de 8 decembrie 2018, sunt anunțate acțiuni de protest, fapt pentru care autoritățile locale pariziene au decis închiderea unor săli de spectacole și muzee, inclusiv Turnul Eiffel, ca măsură preventivă.

Pe cale de consecință, se recomandă cetățenilor români evitarea pe cât posibil a zonelor centrale ale Parisului în intervalul pentru care s-au anunțat proteste de stradă, să manifeste atenție sporită în planificarea călătoriilor, fiind posibile blocaje ale drumurilor, ale barierelor cu plată de pe autostrăzi, ale stațiilor de carburant, ale suprafețelor comerciale, precum și ale altor elemente de infrastructură.

Se recomandă a se monitoriza evoluția mișcărilor de protest în mass-media franceză, chiar și în social media, pentru a se preîntâmpina disfuncționalități în activitățile preconizate pentru perioada următoare.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Franceză: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H