Cei 12 cetăţeni români recent evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns în România

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat miercuri faptul că încă un grup de 12 români a reușit să scape de infernul din Fâșia Gaza. Printre aceștia se aflau și mai mulți copii. Toţi cei 12 cetăţeni români au ajuns vineri în ţară.

24 nov. 2023, 11:53
Cei 12 cetăţeni români recent evacuaţi din Fâşia Gaza au ajuns în România

Un grup de 12 cetăţeni români şi membri de familie evacuaţi din Fâşia Gaza a ajuns în România, vineri, la bordul unei curse operate de către Compania Naţională TAROM, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Cei 12 cetăţeni au ajuns miercuri pe teritoriul Republicii Arabe Egipt prin punctul de frontieră Rafah, fiind preluaţi ulterior de către reprezentanţii Ambasadei României în această ţară.

O echipă mobilă a Celulei de Criză a MAE i-a însoţit apoi până la Cairo, de unde au fost îmbarcaţi spre România. MAE continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi egiptene în vederea facilitării evacuării şi a celorlalţi cetăţeni români şi membri de familie aflaţi în Fâşia Gaza care au solicitat sprijin în acest sens, în funcţie de evoluţiile din teren şi de acordul părţilor implicate.

Până în prezent, 249 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au fost evacuaţi din Fâşia Gaza.

Citeşte şi: Angajată OMS și familia ei, uciși în Fâşia Gaza! Femeia a murit cu bebelușul său de șase luni în brațe: „Nu am cuvinte pentru a descrie durerea noastră”