Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia în minivacanța de 1 Mai. MAE anunță grevă în transportul public terestru şi maritim

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o nouă atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia, în minivacanța de 1 mai. O grevă care va dura 24 de ore va bloca transportul public și maritim.

28 apr. 2023, 23:48
Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia în minivacanța de 1 Mai. MAE anunță grevă în transportul public terestru şi maritim

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia în minivacanța de 1 Mai. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le atrage atenția  cetăţenilor români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că această grevă din transporturi va începe pe data de 1 mai și va dura 24 de ore.

Citește și MAE respinge poziția Austriei după votul împotriva aderării României la Schengen: „E complet injust și lipsit de orice motivare obiectivă”

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Grecia în minivacanța de 1 Mai

Potrivit reprezentanților MAE, trenurile şi trenurile suburbane (Proastiakos), precum şi mijloacele de transport maritim (inclusiv feriboturile), nu vor circula timp de 24 de ore (între ora 00.01 şi ora 23.59).

În schimb, autobuzele şi troleibuzele din întreaga țară vor circula între orele 9.00 şi 21.00, însă circulaţia metroului ar putea fi perturbată, spun autoritățile din Republica Elenă.

MAE le atrage atenția cetățenilor români că în această perioadă pot să apară posibile modificări de ultim moment și le recomandă să urmărească anunţurile autorităţilor locale.

Dacă întâmpină probleme, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106710035) şi Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Mai mult, dacă în această perioadă cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă (+306978996222) şi al Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076), subliniază reprezentanții MAE..

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web atena.mae.ro, salonic.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește și PSD cere MAE să înceapă negocierile pentru aplicarea în România a „modelului polonez” privind exporturile de cereale ucrainene către UE