Atenţionare de la MAE: Aveţi grijă la călătoriile în Ungaria, Slovenia şi Serbia

Publicat: Duminică, 09 Decembrie 2012 15:53 // Actualizat: Duminică, 09 Decembrie 2012 16:18 // Sursa: RTV.net

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, Ministerul Afacerilor Externe îi atenţionează pe cetăţenii români care doresc să tranziteze sau să viziteze Ungaria, Slovenia şi Serbia că mai multe sectoare de drum sunt afectate de zăpadă sau blocate din cauza ambuteiajelor.

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români asupra condiţiilor dificile de trafic de pe teritoriul Ungariei, ca urmare a ninsorilor abundente înregistrate în ultimele 24 de ore. Astfel, circulaţia rutieră a fost afectată în mod considerabil pe următoarele artere:

- drumul naţional 43 (Szeged - Nădlac);
- pe aria localităţii Ápatfalva, unde sunt blocate peste 100 de autovehicule (autoturisme, camioane, autocare, tiruri);
- pe autostrada M43, a cărei ieşire spre Nădlac a fost închisă de către poliţie pentru a se evita un ambuteiaj suplimentar. Coloana de maşini pe autostradă se întinde până la ieşirea de pe M43 spre Tótkomlós;
- pentru decongestionarea blocajului de pe raza localităţii Ápatfalva, a fost creată o cale alternativă de circulaţie spre punctul de trecere a frontierei româno-ungare de la Turnu.

A fost reluată circulaţia prin punctele de trecere a frontierei româno-ungare de la Cenad şi Nădlac.

Informaţii în timp real privind starea drumurilor pe teritoriul Ungariei pot fi obţinute telefonic apelând numărul 00361-336.2400, interior 0, sau accesând site-ul web www.utinform.hu.

De asemenea, căderile de zăpadă de pe teritoriul Sloveniei, din 8 decembrie 2012, şi traficul foarte intens, au provocat blocaje în zona de nord-vest, la graniţa cu Italia, în partea de nord, în zona de graniţă cu Croaţia şi Ungaria.

Blocajele au fost înregistrate pe mai multe secţiuni ale autostrăzii A1, care traversează lovenia de la nord la sud, făcând legătura cu Ungaria şi Italia. De asemenea, traficul a fost blocat pe autostrada A5 - în zona Murska-Sobota, Levanda, în direcţia Maribor din cauza unui camion răsturnat. În prezent, principalele autostrăzi de pe teritoriul Sloveniei sunt deschise circulaţiei, dar există restricţii pentru autovehiculele grele/camioane. Traficul este îngreunat şi poate dura mai mult decât în mod normal, cu blocaje posibile în special în cursul nopţii.

În Serbia, ca urmare a căderilor masive de zăpădă care au avut loc în ultimele 30 de ore, au fost înregistrate blocaje de trafic, în special în regiunea Voivodinei (nord şi nord-estul Serbiei), în zona oraşelor
Subotica şi Novi Sad. În prezent, principalele artere de circulaţie sunt deschise traficului rutier, însă se înregistrează blocaje pe anumite porţiuni de drum.

Prognoza meteo pentru zilele următoare prevede continuarea ninsorilor şi, în anumite zone, a viscolului, prin urmare pot să mai apară situaţii de blocare a traficului pe teritoriul Sloveniei şi Serbiei. Cetăţenii români sunt sfătuiţi să evite sau să limiteze tranzitul prin Slovenia şi Serbia, să se informeze din timp asupra condiţiilor de trafic şi asupra datelor de contact ale misiunilor diplomatice ale României de pe traseu.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 22:02
Votează email 0 email
...de circulaţie sunt deschise traficului rutier, însă se înregistrează blocaje pe anumite porţiuni de drum. Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
09 dec 17:38
Votează email 0 email
...de circulaţie sunt deschise traficului rutier, însă se înregistrează blocaje pe anumite porţiuni de drum. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.8722
RON
24 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H