Atenţionare MAE: Există risc semnificativ de avalanşe în regiunile Marche, Abruzzo şi Molise din Italia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia că există un risc semnificativ de avalanşe (nivelul 4 din 5) în zona muntoasă din regiunile Marche, Abruzzo şi Molise, urmare a creşterii temperaturilor începând de vineri.

20 ian. 2017, 12:25
Atenţionare MAE: Există risc semnificativ de avalanşe în regiunile Marche, Abruzzo şi Molise din Italia

Compania italiană de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat că anumite porţiuni din străzile naţionale 80 ”del Gran Sasso d’Italia”, 696 “del Parco Regionale Sirente-Velino”, 5 “Tiburtina Valeria” şi 81 “Piceno Aprutina” din regiunea Abruzzo sunt momentan închise, din cauza riscului producerii de avalanşe. Se recomandă evitarea deplasărilor, cu excepţia celor absolut necesare, în zonele muntoase din cele trei regiuni centrale menţionate.

Pentru informaţii actualizate cu privire la starea vremii şi la condiţiile de trafic, MAE recomandă consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/, al Serviciului Naţional de Prognoză a Ninsorilor şi a Avalanşelor: http://www.meteomont.gov.it/ şi al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale: www.stradeanas.it. De asemenea, informaţii cu privire la operaţiunile de intervenţie în zonele afectate sunt disponibile pe site-ul Serviciului de Protecţie Civilă, la adresa: www.protezionecivile.gov.it.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +3906 835 233 58; +3906 835 233 56; +3906 835 233 52; +3906 835 233 44, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Roma: +393451473935.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale.