ATENȚIONARE METEO. Cod GALBEN de ninsoare viscolită la munte, intensificări ale vântului în rest

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo de intensificări ale vântului în mai multe zone ale țării. Atenționarea este valabilă în intervalul 25 ianuarie-26 ianuarie.

25 ian. 2021, 10:38
ATENȚIONARE METEO. Cod GALBEN de ninsoare viscolită la munte, intensificări ale vântului în rest

ATENȚIONARE METEO.

În intervalul 25 ianuarie, ora 10:00 – 25 ianuarie, ora 19:00, la munte, în nord-vestul, centrul țării și local în sud și sud-est, vor fi intensificări temporare ale vântului cu rafale ce vor atinge și depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h.

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 80…100 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Unele intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h se vor semnala și în restul teritoriului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește și: Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea până pe 22 februarie

 

ATENȚIONARE METEO. Cod GALBEN de intensificări ale vântului în România

În intervalul 25 ianuarie, ora 19:00 – 26 ianuarie, ora 05:00t, în zona Carpaților Orientali vântul va continua să aibă intensificări cu viteze la rafală de peste 70 km/h, iar la altitudini mai mari de 1800 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h și zăpada va fi spulberată, conform Administrației Naționale de Meteorologie. 

Unele intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…55 km/h, se vor mai semnala la începutul nopții în zona litoralului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ATENȚIONARE METEO. PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU MUNICIPIUL BUCUREȘTI

Cerul va avea înnorări și trecător vor fi precipitații slabe, la începutul intervalului sub formă de ploaie, iar spre sfârșitul acestuia mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări după-amiaza și seara, când la rafală se vor atinge viteze în general de 50…55 km/h. Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior; maxima va fi de 6…7 grade, iar minima de -2…0 grade.

Citește și: Prognoza meteo 25 ianuarie. Ninsori şi viscol la munte, ploi în restul ţării în următoarele ore

 

Prognoza meteo  MARTI

Vremea va continua să se răcească, astfel că în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul celor normale perioadei. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații. Va ninge, ziua, local la munte și în jumătatea de nord a teritoriului, iar în sud-est vor fi mai ales lapoviță și ploaie, exceptând noaptea când vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, iar temporar, în prima parte a intervalului în sud-vest, apoi în sud-est, cu viteze mai mari pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 1 și 7 grade, iar cele minime, vor fi cuprinse, între -6 și 1 grad.

BUCUREȘTI. Vremea va fi închisă și va continua să se răcească. Temporar se vor semnala precipitații, sub formă de lapoviță șiploaie – ziua și predominant ninsoare – în cursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade.

 

Prognoza meteo MIERCURI

Cerul va fi mai mult noros și temporar, va ninge, ziua în sud-est și local la munte, iar noaptea, pe arii restrânse în regiunile intracarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, în estul și sud-estul teritoriului, dar local ziua și în sud-vest, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 4 grade, iar cele minime între -8 și -1 grad.

BUCUREȘTI Vremea se va menține închisă și temporar, pe parcursul zilei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade.

 

Prognoza meteo JOI

Cerul va fi mai mult noros. Temporar va ninge, pe spații mici – ziua și pe arii relativ extinse – noaptea în regiunile intracarpatice și la munte și doar izolat în restul teritoriului. Spre sfârșitul intervalului în vestul țării vor fi posibile precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului local în sudul, centrul și estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 4 grade, iar cele minime în general între -10 și 0 grade.

BUCUREȘTI Cerul va fi temporar noros, iar în cursul nopții vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -5…-4 grade.