ATENȚIONARE METEO. Cod GALBEN de ninsori în mai multe județe din România

Cinci județe din România se află sub cod GALBEN de ninsori moderate cantitativ și strat de zăpadă. În intervalul orar 15:00- 23:00 vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă

30 nov. 2020, 15:53
ATENȚIONARE METEO. Cod GALBEN de ninsori în mai multe județe din România

ATENȚIONARE METEO. COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 15:00 – 30 noiembrie, ora 23:00. Zone afectate: conform textului și hărții. Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă

În intervalul menționat, în estul și sud-estul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze în general de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

ATENȚIONARE METEO. Notă: Pe arii restrânse, ninsori slabe, vor fi și în sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral precipitațiile vor fi mixte, conform inmh.ro.

Citește și: PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în prima săptămână din decembrie

INFORMARE METEO

Interval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 23:00 – 01 decembrie, ora 12:00. Zone afectate: Dobrogea. Fenomene vizate: ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului

În intervalul menționat, în Dobrogea vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Local vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general între 45 și 50 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

NOTĂ: Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și al dimineților, când vor predomina temperaturile negative.

Primăria Capitalei, pregătită pentru marea ninsoare: 2.600 de operatori, 654 de utilaje și peste 24.000 de tone de material antiderapant puse la bătaie pentru deszăpezire

Nu mai puţin de 2.600 de operatori, 654 de utilaje și peste 24.000 de tone de material antiderapant sunt pregătite pentru deszăpezire, după ce meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori, care vizează și Bucureștiul.

Primăria Capitalei a anunţat prin intermediul unui comunicat că primarul general Nicuşor Dan a solicitat operatorilor de deszăpezire din toate sectoarele Capitalei să fie pregătiţi de intervenţie, astfel încât traficul rutier din Bucureşti să nu aibă de suferit.

Cele 654 de utilaje vor fi împărțite în sectoarele Capitalei după cum urmează: 73 de utilaje în Sectorul 1, 81 de utilaje în Sectorul 2, 60 de utilaje în Sectorul 3, 141 utilaje în Sectorul 4, 41 de utilaje în Sectorul 5 și 131 utilaje în Sectorul 6.


loading...