PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în prima săptămână din decembrie

Vremea va fi rece în următoarea perioadă, cu temperaturi sub 0 grade Celsius în unele regiuni ale țării. În Capitală cerul va avea înnorări și vor fi condiții de ceață.
Andreea Rubica
30 nov. 2020, 14:58
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în prima săptămână din decembrie

PROGNOZA METEO. Vremea va fi rece, cu temperaturi minime cuprinse între -13 grade în estul Transilvaniei şi 2 grade în nordul litoralului. Cerul va fi mai mult senin în regiunile intracarpatice şi la munte şi parţial noros în restul teritoriului. Temporar vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare în Dobrogea, pe arii restrânse în Muntenia şi cu totul izolat posibil în Oltenia şi în Moldova. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri în Dobrogea, unde la rafalã vor fi viteze în general de 45…50 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. Se va forma ceaţã, asociatã cu depunere de chiciurã, în sud-vestul teritoriului şi pe suprafeţe mici în rest.

Citește și: Prognoza meteo pentru decembrie. Ninsoare şi viscol în multe zone din România

În București, vremea va fi rece. Cerul va mai avea unele înnorãri, iar spre dimineaţã vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de -4-3 grade.

Marți, vremea se va menţine rece. Cerul va fi variabil în regiunile vestice, nord-vestice, centrale şi la munte şi parţial noros în restul teritoriului. În Dobrogea, estul extrem al Munteniei şi sud-estul Moldovei, în prima parte a zilei vor predomina ninsorile, apoi, treptat, vor apãrea şi ploi şi lapoviţã, care pe alocuri, mai ales noaptea vor favoriza depuneri de polei. În restul teritoriului izolat vor fi burniţe sau fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în sudul Banatului şi pe litoral, unde la rafalã se vor atinge viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 6 grade, iar cele minime între -15 grade în estul Transilvaniei şi 3 grade în nordul litoralului. Local dimineaţa şi noaptea va fi ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

PROGNOZA METEO

În București, vremea se va menţine rece. Cerul va avea înnorãri şi mai ales noaptea vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 1…2 grade, iar cea minimã de-3…-2 grade.

PROGNOZA METEO.. Miercuri, vremea se va menţine rece în cea mai mare parte a ţãrii, dar în special în sud, în est şi parţial în centru unde norii de plafon jos sau ceaţa vor fi persistente, cu precãdere în zonele joase de relief şi se vor asocia pe suprafeţe mici cu chiciurã, fulguieli sau burniţã. În Dobrogea, mai ales ziua vor fi precipitaţii slabe mixte şi condiţii de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dimineaţa şi noaptea pe alocuri va fi ceaţã, iar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului, pe litoral şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -8 şi 0 grade. Presiunea atmosferică va scãdea uşor în toate regiunile.

În București, vremea va fi în continuare rece şi în general închisã, iar dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 2…3 grade, iar cea minimã de -3…-2 grade.

Joi, vremea va intra într-un proces de încãlzire, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 2 şi 10 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 şi 6 grade, mai ridicate pe litoral. În vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţã. În celelalte regiuni cerul va avea înnorãri temporare ziua şi va fi mai mult noros noaptea. Mai ales în a doua parte a intervalului vor predomina norii de plafon jos şi local se va forma ceaţã, asociatã trecãtor cu ploaie slabã sau burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în Banat şi la munte, cu precãdere în Carpaţii Meridionali.

În București, vremea se va încãlzi uşor, astfel încât temperatura maximã se va situa în jurul a 5 grade, iar cea minimã va fi de 2…3 grade, mai coborâtã în zona preorãşeneascã. Cerul va avea înnorãri temporare ziua şi va fi mai mult noros seara şi noaptea când vor predomina norii de plafon jos şi vor creşte condiţiile de ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Vineri, vremea va continua sã se încãlzeascã, iar în regiunile din interiorul arcului carpatic vor fi valorile termice diurne mai ridicate decât în mod normal pentru prima decadã a lunii decembrie. În sudul, estul şi sud-estul ţãrii vremea va fi în general închisã şi local va ploua, iar în zona montanã aferentã precipitaţiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar pe alocuri va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar trecãtor şi în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 12 grade, iar cele minime, preponderent pozitive vor fi cuprinse între 0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi pânã spre 10 grade pe litoral. Mai ales la începutul intervalului, local va fi ceaţã.

PROGNOZA METEO. În București, vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel cã valorile termice se vor situa uşor peste cele normale la aceastã datã. Nebulozitate de plafon jos va persista pe tot parcursul intervalului şi va fi ceaţã, asociatã trecãtor cu ploaie slabã sau burniţã. Vântul va sufla slab, pânã la moderat ziua. Tempertura maximã va fi în jur de 8 grade, iar cea minimã de 4…6 grade

TENDINTA EVOLUTIEI VREMII DE Sambata pana Marti

Procesul de încãlzire a vremii va continua în primele douã zile, iar în ultima zi se va rãci, în special în regiunile extracarpatice. Trecãtor, în est şi sud-est vor mai fi precipitaţii slabe, iar spre sfârşitul intervalului probabilitatea de apariţie va creşte şi în restul teritoriului.

În București, procesul de încãlzire a vremii va continua. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicatã la sfârşitul intervalului.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!