ATENȚIONARE METEO! Cod GALBEN de ninsori în șapte județe și în București

Șapte județe și Capitala se află sub cod GALBEN de ninsori moderate cantitativ. În intervalul orar 05:00- 20:00 vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp

30 nov. 2020, 09:43
ATENȚIONARE METEO! Cod GALBEN de ninsori în șapte județe și în București

ATENȚIONARE METEO. COD GALBENInterval de valabilitate: 30 noiembrie, ora 05:00 – 30 noiembrie, ora 20:00. Zone afectate: conform textului și hărții. Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă

În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Citește și: PROGNOZA METEO de Sfântul Andrei. Ninsori şi vreme rece în aproape toată ţara

Notă: Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile. Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.

ATENȚIONARE METEO. Județele afectate de ninsori sunt Tulcea, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman, Constanța, dar și Bucureștiul. În aceste zone treptat vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada, transmit meteorologii.

Primăria Capitalei, pregătită pentru marea ninsoare: 2.600 de operatori, 654 de utilaje și peste 24.000 de tone de material antiderapant puse la bătaie pentru deszăpezire

Nu mai puţin de 2.600 de operatori, 654 de utilaje și peste 24.000 de tone de material antiderapant sunt pregătite pentru deszăpezire, după ce meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori, care vizează și Bucureștiul.

Primăria Capitalei a anunţat prin intermediul unui comunicat că primarul general Nicuşor Dan a solicitat operatorilor de deszăpezire din toate sectoarele Capitalei să fie pregătiţi de intervenţie, astfel încât traficul rutier din Bucureşti să nu aibă de suferit.

Cele 654 de utilaje vor fi împărțite în sectoarele Capitalei după cum urmează: 73 de utilaje în Sectorul 1, 81 de utilaje în Sectorul 2, 60 de utilaje în Sectorul 3, 141 utilaje în Sectorul 4, 41 de utilaje în Sectorul 5 și 131 utilaje în Sectorul 6.