Atenţionare meteo COD GALBEN: Se întorc ninsorile. Autorităţile, în alertă

ANM a emis o atenţionare cod galben de ninsori, valabilă pentru mai multe zone din ţară. 

08 feb. 2018, 07:56
Atenţionare meteo COD GALBEN: Se întorc ninsorile. Autorităţile, în alertă

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ninsori, valabilă de 08 februarie, ora 18.00 până la 09 februarie, ora 17.00, pentru mai multe judeţe din ţară. 

În intervalul menționat, în toate zonele de munte va ninge, iar în regiunile nord-estice, nordice şi centrale, treptat vor predomina ninsorile.

Local, în Carpaţii Orientali, precum și în nordul Moldovei, Maramureș și în estul Transilvaniei, cantităţile de precipitaţii vor atinge 15…20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă.

PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Vreme caldă pentru februarie, vezi cum o să fie de Valentine’s Days

Începând cu primele ore ale zilei de vineri (09 februarie), vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45…55 km/h, dar și pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65…70 km/h.

Mai ales pe parcursul zilei de vineri (09 februarie) intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în regiunile sudice, sud-estice și centrale, cu viteze în general de 50…55 km/h.

Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă au fost activate în judeţele sub cod galben de ninsoare

Prefecţii au decis joi convocarea în şedinţă extraordinară a Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, în vederea stabilirii măsurilor necesare pentru prevenirea producerii unor situaţii de risc pentru populaţie, având în vedere emiterea atenţionării meteorologice de cod galben de ninsoare la nivelul a opt judeţe din nordul ţării.

Aceste Comitete judeţene au rolul de a gestiona situaţiile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă, stabilind măsuri şi acţiuni urgente în ajutorul populaţiei.

„Pe perioada de valabilitate a codului galben se va asigura permanenţa la nivelul instituţiilor prefectului, prefecţii urmând să se asigure că a fost instituit serviciul de permanenţă şi la toate primăriile din zonele de risc. La nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă va fi monitorizată evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă”, informează Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.