Atenţionare meteorologică. COD GALBEN de ploi torenţiale

ANM a emis o atenţionare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, valabilă pentru intervalul 21 august, ora 18:00 - 22 august, ora 10:00. 

21 aug. 2017, 07:43
Atenţionare meteorologică. COD GALBEN de ploi torenţiale

ANM a emis o atenţionare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ.

PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Vremea se răceşte accentuat şi sunt aşteptate averse

În intervalul 21 august, ora 18:00 – 22 august, ora 10:00, în cea mai mare parte a Munteniei, în sud-estul Transilvaniei, precum și în Carpații de Curbură și în estul Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse şi în regiunile sud-estice, în special în prima parte a nopții de luni spre marți (21/22 august). Marți (22 august), în Muntenia, Dobrogea şi jumătatea de sud a Moldovei va continua să plouă, iar temperatura aerului va fi în scădere accentuată. Vremea va deveni rece pentru această dată în cea mai mare parte a ţării.