Atenţionări COD GALBEN de PLOI, GRINDINĂ şi VIJELII în Bucureşti şi 25 de judeţe. HARTA zonelor vizate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări COD GALBEN de ploi însemnate şi instabilitate atmosferică valabile în Bucureşti şi 25 de judeţe începând de marţi seară. Şi Institutul Naţional de Hidrologie a emis avertizări cod portocaliu şi cod galben de inundaţii pentru mai multe bazine hidrografice din ţară.

RomaniaTV.net
12 mai 2014, 10:00

În intervalul 13 mai, ora 23.00 – 14 mai, ora 12.00, instabilitatea atmosferica se va accentua în sud-vestul tarii si in zona deluroasa si montana din regiunile sudice, unde vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina. Cantitatile de apa vor cumula local 25 l/mp.

În intervalul 14 mai, ora 12.00 – 15 mai, ora 18.00, instabilitatea atmosferica se va manifesta in cea mai mare parte a tarii prin averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina. In regiunile sudice si sud-vestice, precum si in zonele de deal si de munte, ploile vor avea caracter torential si se vor acumula cantitati de apa de peste 25…30 l/mp si izolat peste 50…60 l/mp.

Şi Institutul Naţional de Hidrologie a emis o serie de avertizări de inundaţii pentru mai multe bazine hidrografice din ţară.

VEZI UNDE SUNT ASTEPTATE INUNDATII