ATENŢIONĂRI METEO de CANICULĂ valabile vineri şi sâmbătă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, două atenţionări meteo. Prima atenţionate de COD PORTOCALIU este valabilă vineri, 22 iunie, în vestul, sudul şi estul ţării, urmând ca sâmbătă, 23 iunie, să se restrângă la regiunile de sud-estul ţării. A doua atenţionare de COD GALBEN este valabilă în intervalul 22 iunie - 23 iunie, în toate regiunile ţării, mai puţin cele din sud-est.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 09:06

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU

Pe parcursul zilei de vineri, 22 iunie, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80 pe arii extinse.

Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35-37 de grade, atingând izolat valori de 38 de grade în zonele de câmpie din sudul şi estul ţării.

Pentru a face mai uşor de suportat temperaturile ridicate, medicii recomandă să consumăm cât mai multe mâncăruri uşoare, să ne hidratăm, să purtă pălării şi îmbrăcăminte din ţesături naturale în culori deschise. VEZI SFATURI UTILE

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN  ŞI AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU

COD GALBEN. În intervalul 22 iunie, ora 18.00 – 23 iunie, ora 18.00, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea regiunilor. În vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului vor fi frecvente descărcari electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie, local averse ce pot depăşi 20-25 de litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse căderi de grindină, mai ales în zona de munte.

COD PORTOCALIU. Pe parcursul zilei de sâmbăta, 23 iunie, în sudul extrem şi în sud-estul ţării se va menţine vremea caniculară, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi pragul critic de 80. Temperaturile maxime încă vor atinge 35-36 de grade pe arii extinse.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, fenomenele asociate instabilităţii atmosferice severe se vor semnala în centrul, sudul şi sud-estul ţării, precum şi în zona de munte.