Aterizare de URGENŢĂ a unui avion Turkish Airlines la Copenhaga din cauza unui obiect suspect UPDATE

Un avion al companiei Turkish Airlines, care efectua un zbor pe ruta Istanbul-New York, a aterizat de urgență joi pe aeroportul internațional Kastrup din Copenhaga, după ce la bordul său a fost descoperit un obiect suspect, informează agenția de presă daneză Ritzau, citată de TASS, citată de Agerpres.

25 iun. 2015, 16:16
Aterizare de URGENŢĂ a unui avion Turkish Airlines la Copenhaga din cauza unui obiect suspect UPDATE

UPDATE 19:40 Echipele de geniști danezi nu au găsit niciun obiect suspect la bordul avionului companiei Turkish Airlines care a fost nevoit să aterizeze de urgență joi, la Copenhaga, din cauza unei alerte de securitate. Obiectul raportat ca fiind „suspect” era, de fapt, o geantă pentru aparat de filmat, ce a fost identifdicată sub unul dintre scaunele avionului. ”Pot confirma că a fost vorba despre o geantă pentru aparat de filmat, în care se afla un aparat mai vechi, găsită sub unul dintre scaunele pasagerilor. Acest lucru a cauzat aterizarea de urgență. Foarte probabil, geanta a fost uitată la precedentul zbor al avionului”, a declarat ofițerul de poliție Kristian Aaskov, pentru agenția Reuters.

Potrivit reprezentanților aeroportului, pasagerii au fost scoși din avionul Boeing-777, care a fost tras pe una dintre pistele îndepărtate pentru a fi inspectat, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Avion Turkish Airlines, aterizare forţată în Germania. Un geam de la cabină s-a spart

Site-ul de știri thelocal.dk informează că orarul curselor de pe aeroportul Kastrup nu a fost afectat, iar două din cele trei piste ale aeroportului încă sunt funcționale, conform lui Soren Hedegaard Nielsen, purtător de cuvânt al aeroportului.