Aterizare de urgenţă cu probleme: Un avion cu 118 pasageri la bord a ieşit de pe pistă

O aeronavă a companiei aeriene Delta Airlines a efectuat miercuri seara o aterizare de urgenţă din cauza unor probleme la sistemul hidraulic pe aeroportul John F. Kennedy din New York şi a derapat de pe pistă, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
03 apr. 2014, 07:51
Aterizare de urgenţă cu probleme: Un avion cu 118 pasageri la bord a ieşit de pe pistă

Avionul ce efectua zborul 886, cu 118 pasageri şi cinci membri ai echipajului la bord, venea din Atlanta şi urma să aterizeze pe aeroportul La Guardia din New York. El şi-a schimbat traseul după ce un indicator din cabina pilotului a semnalat probleme la sistemul hidraulic care controlează mai multe sisteme, inclusiv frânele. Incidentul s-a produs în jurul orei locale 21:00.

Aeronava a fost îndreptată de turnul de control să aterizeze pe aeroportul internaţional John F. Kennedy, deoarece acesta are o pistă mai lungă.

‘Viteza aeronavei era mică atunci când s-a produs incidentul. Aceasta a aterizat în condiţii de siguranţă, dar în timpul rulării a ieşit de pe pistă”, a precizat o purtătoare de cuvânt a companiei Delta Airlines, Leslie Scott.

Niciunul dintre pasageri nu a fost rănit. Toţi pasagerii au fost transportaţi la unul dintre terminalele aeroportului. În prezent, experţii încearcă să stabilească cauzele acestui incident.