Aterizare de URGENŢĂ după ce roţile avionului au căzut

Două roţi ale unui avion plin cu pasageri au căzut în timpul zborului. Aparatul a fost nevoit să facă o aterizare de urgenţă pe aeroportul din Shenzhen. Avionul cu pasageri decolase din Macao.

28 aug. 2018, 17:27

Incidentul este cel de-al doilea de acest fel în ultimele trei zile.

Aeroportul din Schenzen aflat la aproximativ 40 de kilometri la Nord de Macao a închis una dintre piste pentru o perioadă de 3 ore pentru a pregăti aterizarea averonavei afectate de pierderea roţilor.

Nu sunt deocamdată detalii despre cum a reuşit avionul să aterizeze în siguranţă în această situaţie. 

Avionul decolase din Beijing şi aparţine operatorului Capital Airlines, a informat (CAAC) – Administraţia Aviaţiei Civile din China (CAAC) într-o postare pe site-ul de internet al companiei, potrivit www.scmp.com. 

Autorităţile au informat că accidentul s-a produs în timp ce avionul se pregătea să aterizeze pe aeroportul din Macao, în condiţii meteorologice total nefavorabile, obligându-i astfel pe piloţi să se îndrepte spre Schenzhen.

Citeşte şi Clipe de coşmar pentru 80 de români. Avionul în care se aflau a făcut trei aterizări de urgenţă

Avionul avea la bord 157 de pasageri şi 9 membri ai echipajului. Conci persoane au suferit răni uşoare în urma acestui incident, au mai precizat autorităţile autoportuare.

Potrivit Beijing News, avionul a informat despre o defecţiune la motorul din stânga al avionului, precum şi la sistemul de comunicaţie imediat după ce a ratat aterizarea în Macau.

Incidentul a provocat întârziera altor zboruri.

În incidentul de Duminică, un alt avion tot de tip A320 a coborât brusc, pierzând presiune în cabină. La bordul aeronavei se aflau 150 de persoane.