Aterizare de urgenţă pentru un avion Malaysia Airlines

La 8 martie, un avion al companiei Malaysia Airlines ce efectua zborul MH370, Kuala Lumpur - Beijing, cu 239 persoane la bord, a dispărut de pe sistemele radar. De atunci, mai multe avioane ale companiei au avut probleme. 

14 sept. 2014, 05:22
Aterizare de urgenţă pentru un avion Malaysia Airlines

Un avion al Malaysia Airlines, companie lovită dur în acest an de două catastrofe aeriene, a fost nevoit să revină pe aeroportul din Kuala Lumpur la patru ore de la decolare din cauza unei defecţiuni a pilotului automat, transmite AFP.

Aeronava, un Boeing-737, efectua o cursă Kuala Lumpur – Hyderabad (India).

”Defecţiunea constatată nu a avut niciun impact asupra securităţii aparatului sau a pasagerilor. Totuşi, ca măsură de precauţie, pilotul a decis să revină pe aeroportul de unde decolase”, a anunţat compania Malaysia Airlines într-un comunicat de presă. Zborul a fost amânat pentru duminică.

La 8 martie, un avion al companiei Malaysia Airlines ce efectua zborul MH370, Kuala Lumpur – Beijing, cu 239 persoane la bord, a dispărut de pe sistemele radar. Dispariţia aparatului a rămas o enigmă. La scurt timp după decolare, avionul şi-a schimbat planul de zbor, virând către vest, apoi către sud în direcţia Oceanului Indian, unde a căzut din cauza terminării carburantului.

După patru luni, pe 17 iulie, un alt avion al Malaysia Airlines, ce zbura pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur, a explodat în zbor în estul Ucrainei, fragmentele aparatului căzând într-o zonă unde aveau loc confruntări între forţele guvernamentale ucrainene şi separatiştii proruşi. Kievul şi rebelii se acuză reciproc pentru doborârea avionului, care avea la bord 298 de persoane, dintre care 193 cetăţeni olandezi.AGERPRES/(AS – editor: Tudor Martalogu)