Aterizare forțată în Scoția pentru naționala de fotbal a Germaniei. Piloţii avionului au declarat stare de urgenţă la bord

Stare de urgenţă la bordul avionului care transporta echipa naţională de fotbal a Germaniei după meciul disputat în Islanda. Piloţii aeronavei au fost nevoiţi, joi, să aterizeze la Edinburgh. Potrivit publicaţiei Daily Mail, nu există deocamdată informaţii despre problemele apărute la bord, însă Bild scrie că a fost "haos la bord".

09 sept. 2021, 10:10
Aterizare forțată în Scoția pentru naționala de fotbal a Germaniei. Piloţii avionului au declarat stare de urgenţă la bord
foto: aeronauticsonline.com

Aterizare forțată în Scoția pentru naționala de fotbal a Germaniei. Avionul Boeing 737 circula pe ruta Reykjavik – Frankfurt, după meciul din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, disputat miercuri seară, scrie publicaţia Daily Mail, citată de News.ro.

Pilotul a transmis un mesaj „squawk 7700”, un semnal pentru o stare de urgenţă generală, la 8.400 de metri altitudine. După 20 de minute, avionul a aterizat cu bine, în jurul orei locale 04.00 (n.r. – 06.00, ora României).

„#infotweet. Mai întâi siguranţa. O escală sigură ca măsură de precauţie la Edinburgh”, a fost informaţia de pe contul oficial de Twitter al naţionalei germane, urmată de un alt mesaj „Suntem bine, verificările de siguranţă la avion continuă”.

Citeşte şi: Danemarca propune imigranților să lucreze 37 de ore pe săptămână: „Dacă veniți în țara noastră trebuie să munciți și să vă întrețineți singuri”

Aeronava decolase din Islanda la ora locală 01.05 (04.05, ora României).

Germania, care face parte din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale, în care se află şi România, s-a impus în deplasare cu 4-0.

Citeşte şi: ROMÂNIA-MACEDONIA DE NORD 0-0. Şansă mare ratată de tricolori în drumul pentru calificarea la CM 2022