Danemarca propune imigranților să lucreze 37 de ore pe săptămână: „Dacă veniți în țara noastră trebuie să munciți și să vă întrețineți singuri”

Danemarca dorește să adopte o lege care să impună imigranților să lucreze 37 de ore pe săptămână, însă potrivit anumitor autorități piața de muncă nu oferă posibilități.

09 sept. 2021, 10:22
Danemarca propune imigranților să lucreze 37 de ore pe săptămână: „Dacă veniți în țara noastră trebuie să munciți și să vă întrețineți singuri”

Danemarca

a propus ca imigranții să lucreze 37 de ore pe săptămână pentru a câștiga beneficii sociale, deoarece „sunt prea mulți, în special din culturi non-occidentale, care nu au un loc de muncă”.

Propunerea guvernului social democrat minoritar, o administrație tradițională de stânga care a adoptat politici anti-imigrație de dreapta, ar impune imigranților, care au beneficiat de ajutor social timp de cel puțin trei ani, să găsească de lucru.

Acesta a spus că programul este necesar, deoarece multe femei de origine străină nu lucrează, în special cele care sunt originare din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Afganistan, Pakistan și Turcia.

„Dacă vii în Danemarca, trebuie să lucrezi și să te întreții pe tine și familia ta”, este menționat în propunere.

„Dacă nu se poate întreține pe sine, trebuie să aibă datoria de a participa și de a contribui la ceea ce este echivalent cu o săptămână obișnuită de muncă pentru a primi întregul ajutor social”.

Premierul Mette Frederiksen a susținut că politica este menită să ajute imigranții să se integreze în societatea daneză, în scopul de a-i încuraja să învețe limba, însă propunerea a fost criticată pe scară largă ca fiind nedreaptă.

Programul îi va include, în stadiu incipient, pe cei care sunt capabili să vorbească la un anumit nivel limba daneză și li se va oferi o pregătire de către guvernul local.

Nu a fost stabilită încă o dată pentru când parlamentul va vota propunerea.

Deși social-democrații nu au o majoritate, ar fi probabil să obțină sprijinul politicienilor de centru-dreapta pentru a promova proiectul.

Danemarca nu dispune de o piață de muncă adecvată pentru imigranți

Mirka Mozer, șefa unei organizații din Copenhaga, care ajută femeile imigrante să obțină locuri de muncă, a declarat că planul nu pare suficient de ambițios.

„Avem o mulțime de femei care sunt dispuse să ocupe locuri de muncă, inclusiv locuri de muncă de 37 de ore (pe săptămână), dar trebuie să existe mai multe locuri de muncă de 37 de ore”, a spus dna Mozar.

Mozer a declarat că a contactat zeci de companii care ofereau locuri de muncă femeilor imigrante, dar că majoritatea erau doar de patru până la 10 ore pe săptămână.

„Unii cu siguranță se tem că beneficiile lor (de asistență socială) vor fi reduse deoarece nu pot obține un loc de muncă de 37 de ore”, a spus ea.

Imigranții și descendenții lor reprezintă 14,1% dintr-o populație de aproape șase milioane de oameni din Danemarca. Cele mai mari grupuri sunt din Turcia, Siria și Irak, relatează DailyMail.