Aterizarea unui avion Tarom cu turişti români, subiect de Breaking News în Kenya

Aterizarea unui avion TAROM cu 116 pasageri la bord în Mombasa a fost subiect de Breaking News în Kenya, presa prezentând sosirea turiştilor români drept un semnal pentru redeschiderea turismului.

10 mart. 2021, 21:43
Aterizarea unui avion Tarom cu turişti români, subiect de Breaking News în Kenya
Un avion Tarom a aterizat în Kenya

Aterizarea aeronavei TAROM în Mombasa a fost subiect de Breaking News în Kenya, zborul Bucureşti – Mombasa fiind primul zbor charter care a fost organizat odată cu redeschiderea turismului în ţara din estul Africii”, anunţă compania.

Preşedinta Autorităţii pentru Turism din Kenya Betty Radier a declarat că acest zbor aduce o rază de speranţă pentru această industrie afectată de pandemia de COVID-19, conform publicaţiei locale The Star, care menţionează că la bordul aeronavei s-au aflat 116 pasageri care vor explora diverse detinaţii.

De asemenea, ea a subliniat că Europa de Est este o piaţă cheie pe care Kenya mizează pentru revitalizarea turismului, potrivit News.ro.

Betty Radier a afirmat că Europa de Est are un mare potenţial de turişti şi ca urmare a relaţiilor politice şi social-economice dintre Kenya şi statele din regiune.

Zborul Tarom este primul dintr-o serie de nouă astfel de curse, care se vor derula până în luna august.

Citeşte şi: Povestea pilotului erou român care a amerizat un avion Tarom în oceanul Atlantic, salvând viaţa a 176 de oameni. Ce i-a făcut regimul comunist VIDEO

Concedieri în masă la TAROM. Aproape 700 de angajaţi vor fi daţi afară

În urma ajutorului de salvare primit din partea Comisiei Europene, TAROM a pus în mişcare planul de restructurare. Aproximativ 700 de angajaţi vor fi daţi afară, iar cheltuielile se vor reduce în aproape toate domeniile.

Compania TAROM a pus în mișcare planul de restructurare, Compania PWC face un audit al firmei, iar în cadrul planului de restructurare vor fi dați afară aproape 700 de angajați.

Ca urmare a performanței financiare negative din ultimii ani, pentru a asigura continuarea operațiunilor, în februarie 2020, compania Tarom a obținut un ajutor de salvare, sub forma unui împrumut din Trezorerie, aprobat de către Comisia Europeană. Acesta ar fi trebuit să acopere necesarul de lichidități al companiei pentru perioada martie – august 2020, asigurând funcționarea normală a acesteia până la până la elaborarea unui plan de restructurare în vederea notificării Comisiei Europene pentru obținerea unui ajutor de stat individual de restructurare, potrivit stiripesurse.ro.

Planul de restructurare a fost pre-notificat Comisiei Europene în data de 24 august 2020, valoarea estimată a ajutorului de stat individual de restructurare fiind de aproximativ 190,8 mil Euro. Acesta va susține implementarea măsurilor planului de restructurare, necesare pentru revenirea la sustenabilitate pe termen lung. (Citeşte AICI mai multe detalii)