Au apărut automatele care vând produse parafarmaceutice în aer liber. Ce spune Colegiul Farmaciştilor

În București au apărut aparate automate care distribuie produse ”parafarmaceutice”, adică acele produse prezentate în reclame drept suplimente alimentare. Unele aparate sunt amplasate însă afară, fiind supuse intemperiilor.

RomaniaTV.net
01 apr. 2019, 10:22
Au apărut automatele care vând produse parafarmaceutice în aer liber. Ce spune Colegiul Farmaciştilor

Colegiul Farmaciştilor din România a declarat, potrivit G4Media.ro, că acest gen de comerţ nu este reglementat.

„În domeniul nostru de activitate nu există o reglementare expresă care să interzică instalarea de automate pentru vânzarea de Parafarmaceutice”, arată colegiul într-un răspuns pentru G4Media.ro.

Mai mult decât atât, Colegiul este de părere că vânzarea produselor parafarmaceutice prin intermediul automatelor, sub numele şi sigla unei farmacii, este considerată „publicitate înşelătoare”.

Ministerul Sănătăţii nu a emis până nici un punct de vedere până la publicarea acestui articol.

Automatul din fotografie se află într-unul dintre ansamblurile rezidenţiale ale Capitalei. Este ţinut afară şi prin urmare, supus intemperiilor. Branduit cu sigla PharmaShop24, acesta vinde peste 100 de produse, printre care Fortifikat, Apuretin, Septoral, Unilox.

Pe site-ul oficial al companiei care le comercializează, aparatul este prezentat ca fiind un automat „cu ajutorul căruia clientul beneficiaza de o gamă largă de produse parafarmaceutice, dispozitive medicale, produse de igienă, alimentaţie pentru copii şi multe altele, in regim de timp 24 ore/zi şi 7 zile/săptămână.”

Tot de pe site-ul oficial al companiei aflăm că automatul ar respecta standardele farmaceutice europene de calitate, utilizează tehnologia de ultima oră „push and pull”, control al temperaturii şi umidităţii, iar produsele din interiorul aparatului ar fi protejate de un sistem de răcire integrat şi de un filtru contra razelor UV, aplicat pe geam.

Citeşte mai mult pe G4Media.ro