Au apărut noi informaţii despre prima maşină electrică de la Dacia. Va fi un model foarte scump

Dacia se pregătește să-și extindă gama cu o maşină electrică, bazată pe un model Renault deja existent. Ultimele informații arată că prețul estimat inițial nu este fezabil.

05 nov. 2019, 14:07
Au apărut noi informaţii despre prima maşină electrică de la Dacia. Va fi un model foarte scump

Renault și-a exprimat intenția de a aduce în Europa modelul electric K-ZE, un SUV citadin entry-level pe care producătorul francez îl vede mai degrabă integrat în gama Dacia, scrie auto-bild.ro. Așadar, marca autohtonă se va lăuda în curând cu primul său model animat exclusiv de baterii.

Această ediție ar fi una nemaipomenit de potrivită în contextul actual: pe fondul noilor reglementări europene privind emisiile, producătorul român de autovehicule are de suferit, vânzările putând fi afectate considerabil începând chiar cu 1 ianuarie 2020. În plan există și scenariul introducerii unei versiuni hibride Duster.

Citeşte şi Dacia, mai aproape de lansarea primei maşini electrice. Cât ar putea costa SUV-ul care va fi lansat în 2021 VIDEO

O electrică Dacia ar putea ajuta, astfel, constructorul să scadă nivelul mediu de emisii în așa fel încât până în 2021 să se încadreze în norma de 95 g/km de dioxid de carbon. Surse apropiate Renault au dezvăluit pentru publicația franceză L’Argus că electrica românească ar avea un preț de pornire de circa 15.000 de euro, cu 50% mai mult decât s-a zvonit inițial. Desigur, nici aceste noi cifre nu sunt confirmate oficial și ar putea suferi modificări până în momentul lansării modelului.

Nu se știe, de asemenea, nici dacă SUV-ul electric Dacia va suferi modificări în procesul de transformare. Știm însă că modelul K-ZE, așa cum a fost prezentat pentru piața chineză, are un motor de 45 de cai-putere și 119 Newtoni-metru alimentat de o baterie cu capacitate de 26,8 kWh, care îi conferă o autonomie de până la 350 de kilometri (în mediul urban). Repriza 0-60 km/h se desfășoară în circa 7 secunde, iar viteza maximă declarată de producător este de 105 km/h. În China, prețul de pornire pentru Renault K-ZE este de 7.200 de euro.