Au apărut primele imagini de la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, care își deschide porțile de Sfântul Andrei. A fost amplasat și bradul de 30 de metri înălțime

Târgul de Crăciun din Piața Constituției își deschide porțile joi, 30 noiembrie. Iată cum a fost decorat cel mai mare târg din București.

29 nov. 2023, 23:05
Au apărut primele imagini de la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, care își deschide porțile de Sfântul Andrei. A fost amplasat și bradul de 30 de metri înălțime
Primele imagini cu Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Sursa foto: Inquam

Târgul de Crăciun din București se desfășoară în Piața Constituției, în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie. Organizat de Primăria Municipiului București, acesta se deschide la ora 16.00, iar la ora 18.00 se aprind luminițele festive și pe străzile Capitalei. Intrarea este liberă.

Pe scena Târgului din fața Palatului Parlamentului vor urca mai mulți artiști, iar în ziua deschiderii, Delia va fi cea care îi va încânta pe bucureșteni, odată cu aprinderea luminițelor din oraș, potrivit programului.

Citește și: Cât costă o porție de sarmale cu mămăliguță la West Side Christmas Market, Târgul de Crăciun din Drumul Taberei

Iată cum a fost decorat Târgul din Piața Constituției, în mai multe fotografii semnate de Inquam Photos – Octavian Ganea.

Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Sursa: Inquam Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Sursa: Inquam Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Sursa: Inquam Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Sursa: Inquam Târgul de Crăciun din Piața Constituției. Sursa: Inquam

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, în urmă cu două săptămâni, că s-a montat bradul înalt de 30 de metri, pentru Târgul din Piața Constituției.

„Se montează bradul de 30 de metri înălţime, în Piaţa Constituţiei, unde va avea loc cel mai mare targ de Crăciun din Bucureşti. Tot aici vor fi amenajate şi două zone muzicale cu colinde tradiţionale şi melodii internaţionale. Peste 130 de căsuţe de Crăciun care găzduiesc meşteşugari din toate zonele ţării vor fi amplasate în Piaţă şi vor aştepta bucureştenii şi turiştii cu delicii tradiţionale şi obiecte autentice”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Citește și: Ce salarii au vânzătorii de la Târgul de Crăciun din București. Pentru ce sumă au acceptat să stea timp de o lună în frig

Copiii vor avea și ei parte de distracție, deoarece casa lui Moș Crăciun îi așteaptă să-și confecționeze propriile ornamente. Nu va lipsi de la târg nici roata panoramică, trenulețul sau caruselul.

„Devenită deja o tradiţie, Casa lui Moş Crăciun va fi prezentă şi în acest an la Târgul de Crăciun Bucureşti, alături de carusel şi de trenuleţul tematic. Micuţii au pregătite şi ateliere de creaţie unde îşi pot realiza propriile ornamente. De asemenea, vizitatorii Târgului de Crăciun pot admira din roata panoramică luminile de sărbătoare, căsuţele şi bradul de Crăciun”, a mai anunţat Nicuşor Dan.

Primarul a mai precizat că târgul va fi deschis până în 26 decembrie.

„Mascotele şi artiştii animatori pe picioroange, îmbrăcaţi în costume fascinante vor interacţiona şi se vor fotografia cu publicul, aducând tuturor veselia specifică sărbătorii. Târgul de Crăciun din Bucureşti va fi deschis din 30 noiembrie, până pe 26 decembrie, iar intrarea este liberă”, a scris Nicuşor Dan.

Ziua Națională  a României va fi sărbătorită la târg, atât prin muzică de fanfară, cât și printr-un spectacol folcloric, reprezentând tradiția și identitatea. Programul artistic va fi pus în scenă de zece solişti vocali, printre care Alexandru Pugna, Gheorghiţa Nicolae, Nicuşor Iordan, dar şi de grupul vocal „Burnasul” din Teleorman, acompaniaţi de orchestra ansamblului folcloric profesionist „Cununa Carpaţilor”, dirijor Dan Ionescu. De asemenea, vor fi prezentate momentele de dans ale Ansamblului „Iholu” din Constanţa – comunitatea aromână, precum şi ale Ansamblului „Asteria” din Bucureşti – minoritatea greacă.