Cât costă o porție de sarmale cu mămăliguță la West Side Christmas Market, Târgul de Crăciun din Drumul Taberei

West Side Christmas Market, Târgul de Crăciun din Drumul Taberei, se deschide miercuri seară de la ora 19.00. Care vor fi cele mai mari atracții, dar și cât va costa o porție de sarmale cu mămăligă.

29 nov. 2023, 16:44
Cât costă o porție de sarmale cu mămăliguță la West Side Christmas Market, Târgul de Crăciun din Drumul Taberei
Târgul de Crăciun din Drumul Taberei se deschide miercuri, la ora 19.00

Târgul de Crăciun West Side Christmas Market își deschide porțile miercuri seară, la ora 19.00, în Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6. Primăria Sectorului 6 a anunțat care vor fi cele mai mari atracții, dar și cât vor plătii bucureștenii care vor să savureze o porție de sarmale cu mămăliguță.

„Un carusel venețian pictat manual, a cărui construcție a durat 9 luni, o roată panoramică de 38 de metri înălțime și 144 de locuri, cel mai mare patinoar din București, căsuța lui Moș Crăciun, atelierul spiridușilor, un trenuleț tematic pentru cei mici, acestea sunt câteva dintre atracțiile celui mai frumos târg de Crăciun din Capitală. West Side Christmas Market se deschide azi, cu focuri de artificii, aprinderea luminilor și concert Fuego”, a transmis, miercuri, Primăria Sectorului 6.

De miercuri, 29 noiembrie, timp de 28 de zile, adică până la 27 decembrie, va avea loc Târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6.

Citește și: Ce salarii au vânzătorii de la Târgul de Crăciun din București. Pentru ce sumă au acceptat să stea timp de o lună în frig

Prețurile la mâncare la Târgul de Crăciun din Sectorul 6

Prețul pentru o porție de sarmale cu mămăliguță pornește aici de la 25 de lei. Însă, vizitatorii târgului vor mai putea cumpăra și alte preparate și băuturi, după cum urmează:

 • cârnați afumați – de la 14 lei/100 g;
 • pomana porcului – de la 10 lei/ 100 g;
 • fasole cu ciolan – de la 10 lei/ 100 g;
 • langoși – de la 15 lei;
 • plăcinte de casă – de la 15 lei;
 • ciocolată caldă – 13 lei;
 • vin fiert – de la 12 lei/ 250 ml;
 • ceai – 10 lei;
 • apă – 10 lei.

Principalele atracții

Caruselul venețian, pictat manual

Caruselul este similar cu cele din timpul celebrului Carnaval de la Veneția. Are un diametru de 11 metri, include o caleașcă, 6 trăsuri și 34 de căluți și poate primi simultan 60 de persoane. Caruselul a fost produs în Italia, în decursul a nouă luni, și este pictat manual. Conține 2.000 de luminițe colorate. Preț: 20 de lei.

Roata panoramică

Roata are 38 de metri înălțime și oferă o vedere de sus a întregului cartier Drumul Taberei. Roata panoramică are 114 de locuri în gondolele care se învârt atât pe verticală, cât și în jurul axelor sale.  Miile de luminițe își schimbă culoarea de la verde, la roșu, abastru, alb și galben, oferind un spectacol fascinant. Preț: 30 de lei.

Patinoarul

Este cel mai mare patinoar din București, are 744 de metri pătrați, fiind mai întins decât cel de anul trecut.

Program:

Luni – Joi: 10.00 – 22.00

Vineri – Duminică: 10.00 – 23.00

Preț acces patinoar: 25 de lei/ 90 de minute

Preț închiriere patine: 25 de lei

Închiriere delfin/ pinguin: 20 de lei

Trenulețul

Un trenuleț cu trei vagoane, micuț și colorat, îi va plimba pe micuți prin tărâmul lui Moș Crăciun. Preț: 20 de lei.

Căsuța lui Moș Crăciun

Locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori lui Moș Crăciun, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri. Copiii au parte aici de pictură pe față. balon modelabil, glob pictat manual, o jucărie și o poză cu magnet alături de Moșu.

Program:

Luni – Vineri: 16.00 – 21.00

Sâmbătă – Duminică: 11.00 – 22.00

Pe data de 1 decembrie, Căsuța lui Moș Crăciun se va deschide cu o oră mai devreme, de la 15.00.

Prețuri: 

 • 40 de leo – 1 copil+1părinte;
 • 70 de lei: 2 copii+1părinte;
 • 105 lei: 3 copii+1 părinte.

Citește și: Târgul de Crăciun din Craiova, mai scump decât în anii trecuți! Cât a ajuns să coste o porție de mici și un pahar de vin fiertAtelierul Spiridușilor

Amplasat la intrarea în Parcul Drumul Taberei, toți copii pot participa la atelierele organizate de DGASPC Sector 6. E vorba despre ateliere de scris felicitări pentru Moșul, de desen, de confecționat globuri, ghirlande, decorațiuni. Cei mici vor primi surprize dulci, iar părinții și bunicii pot lua acasă podoabe realizate de seniorii, copiii și persoanele cu dizabililtăți aflate în centrele DGASPC Sector 6. Accesul este gratuit.

Program:

Luni – Duminică: 11.00 – 14.30 / 15.00 – 18.00.

Miercuri, 29 noiembrie, va fi un atelier de scris felicitări pentru Moș Nicolae, în intervalul 19.00 – 20.00.

Concerte

În weekend-uri și în zilele de sărbătoare, de la ora 19.00 au loc concerte la amfiteatrul din parc. Artiștii și trupele care vor urca pe scenă vor fi anunțați săptămânal. Miercuri seara, la deschidere, cântă Fuego.

Joi, 30 noiembrie – concert Bibi

1 decembrie – Irina Sârbu&Band;

2 decembrie: Holly Molly;

3 decembrie: Gașca Zurli.