Au apărut primele victime după explozia de la o bază aeriană rusească din Crimeea. Autorităţile proruse asigură că „turiştii nu sunt în pericol”

O serie de explozii s-au produs marţi la un aerodrom militar rusesc în vestul peninsulei Crimeea, potrivit autorităţilor ruse fiind vorba despre detonarea unor muniţii.

09 aug. 2022, 20:03
Au apărut primele victime după explozia de la o bază aeriană rusească din Crimeea. Autorităţile proruse asigură că „turiştii nu sunt în pericol”

Explozii puternice în Crimeea. Imagini difuzate pe reţelele de socializare arată o bulă de foc formându-se după o deflagraţie puternică, în timp ce coloane de fum negru se ridicau spre cer şi turişti părăseau panicaţi o plajă din apropiere.

”Mai multe elemente de muniţii pentru aviaţie au explodat într-un depozit al aerodromului militar din Saki, în apropierea localităţii Novofiodorovka”, a transmis Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Respectivul depozit nu a fost ţinta vreunui atac sau bombardament, a adăugat acesta, dar fără a preciza ce a provocat detonarea muniţiei.

Armata rusă asigurase iniţial că nu există victime în urma exploziilor. Ulterior însă, liderul Crimeii, Serghei Aksionov, a anunţat un deces, iar ministrul sănătăţii din Crimeea, Konstantin Skorupski, a declarat că cinci persoane sunt rănite, printre care şi un copil.

Din localitatea Novofiodorovka au fost evacuate 30 de persoane, au mai anunţat autorităţile locale.

Citeşte şi: Rusia ameninţă că va distruge fabrica de drone Bayraktar pe care Ucraina a anunţat că vrea să o construiască

Partea ucraineană nu a comentat deocamdată pe marginea acestei explozii, potrivit Agerpres.

Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a fost până în prezent ocolită de bombardamente în războiul declanşat de Rusia în februarie prin agresiunea împotriva Ucrainei.

Dar această peninsulă se află în prima linie a ofensivei militare ruse. Avioane de atac ruseşti decolează aproape zilnic din Crimeea pentru a lovi ţinte în Ucraina, iar mai multe zone ale acestei peninsule se află în raza de acţiune a dronelor şi a lansatoarelor multiple de rachete ale armatei ucrainene.

În pofida conflictului, Crimeea rămâne o importantă destinaţie turistică estivală pentru cetăţenii ruşi, care profită vara de plajele ei.

”Turiştii nu sunt în pericol. Vă rugăm să vă păstraţi calmul!”, a îndemnat un deputat rus ales în Crimeea, Aleksei Cerniak.

”Au fost luate toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii infrastructurilor şi a populaţiei”, a asigurat la rândul său Serghei Aksionov.

Citeşte şi: Prima navă de cereale plecată din Ucraina după invazia rusă, refuzată! Cumpărătorul libanez a invocat o întârziere de peste cinci luni