Prima navă de cereale plecată din Ucraina după invazia rusă, refuzată! Cumpărătorul libanez a invocat o întârziere de peste cinci luni

Primul transport cu cereale care a plecat din Ucraina în baza acordului ONU a fost refuzat de cumpărătorul din Liban din cauza livrării cu întârziere, a anunțat ambasada ucraineană de la Beirut, care a precizat că se caută un alt destinatar pentru cele 26 de mii de tone de porumb.

09 aug. 2022, 15:09
Prima navă de cereale plecată din Ucraina după invazia rusă, refuzată! Cumpărătorul libanez a invocat o întârziere de peste cinci luni
Prima navă de cereale plecată din Ucraina după invazia rusă, refuzată

Prima navă de cereale plecată din Ucraina după invazia rusă, refuzată! Cumpărătorul inițial, libanez, a refuzat livrarea, invocând o întârziere de peste cinci luni! Nava, sub pavilion Sierra Leone, a plecat din Odesa săptămâna trecută, încărcată cu 26.527 de tone de porumb şi era programată să ajungă în Liban, duminică, dar și-a schimbat destinația spre portul turcesc Mersin și rămâne acum ancorată în largul coastei de sud a Turciei, potrivit site-ului de monitorizare a navelor de transport maritim Refinitiv, anunţă HotNews.

Zelenski cere țărilor din Occident să închidă granițele pentru ruși timp de un an. „Să trăiască în propria lor lume”

O echipă de reprezentanți ai Ucrainei, Rusiei, Turciei şi ONU a finalizat la mijlocul săptămânii trecute cu succes inspecţia navei „Razoni”, care urma să pornească din nou la drum în aceeași zi spre portul Tripoli, în nordul Libanului.

Înalți oficiali ruși încep să critice războiul lui Putin după pierderile masive din Ucraina! „N-avem avioane, n-avem artilerie și nici tancuri moderne!”

Până acum, 243.000 de tone de porumb au fost exportate din Ucraina la bordul a șapte vase care au părăsit porturile ucrainene din data de 1 august, potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării din Turcia. În total, 10 nave au plecat din cele trei porturi ucrainene cuprinse în acordul semnat la Istanbul. Vasul de transport care a plecat cel mai recent din Ucraina, Polarnet, a ajuns luni în Turcia.