Au apărut primii burgeri cu insecte. Marele lanț de magazine care a lansat noul produs pe piață

Un lanț de supermarketuri, care are magazine și în România, a introdus pe piață un nou produs: burgeri cu insecte și soia.

03 iun. 2023, 13:33
Au apărut primii burgeri cu insecte. Marele lanț de magazine care a lansat noul produs pe piață
Primul lanț de magazine care vinde burgeri cu insecte

Lanțul de supermarketuri a introdus pe piața din Irlanda burgeri cu insecte și soia. Burgerii costă 3 euro pachetul, iar produsele sunt promovate drept „chiftele de soia și insecte”. Nu se știe încă dacă burgerii vor fi vânduți și în alte țări.

Consumul de insecte rămâne, pentru moment, ceva neobișnuit în Europa, aceștia fiind primii de acest fel care se vând într-un supermarket obișnuit.

Citește și: 450 de milioane de euro pentru a produce mâncare din insecte. „Este o nouă posibilitate, o șansă pentru Europa, fără să fie obligatorie, bineînțeles”

În magazinele din Irlanda, cești burgeri cu insecte sunt împachetați câte doi și costă 3 euro, potrivit antena3.ro.

Presa locală susțin că ar fi vorba de un proiect pilor, care să testeze reacția consumatorilor. Totuși, în timp ce piața aliementelor din insecte comestibile este în continuă creștere, doar 10% dintre europeni se declară dispuși să consume așa ceva. Românii se află printre cei mai reticenți.

Citește și: Ambasadorul României în Mexic, despre consumul de insecte: ”Mânânc greieri regulat. Nu greierii îngrijorează, ci creierii”

La începutul acestui an, alte două insecte au fost aprobate pentru consum și vor fi produse în ferme specializate.

Totodată, două miliarde de oameni de pe întregul glob consumă deja insecte. Se estimează ca piața globală a insectelor comestibile ar putea avea o valoare de 6,3 miliarde de dolari până în 2030.