Au ars de la o lumânare uitată aprinsă pentru că religia nu le permitea să aibă curent electric

O femeie din Focşani a murit, iar sora ei se află în stare gravă, după ce casa în care locuiau a luat foc. Incendiul a izbucnit de la o lumânare lăsată nesupravegheată. De altfel, lumânările erau unica lor sursă de lumină, pentru că femeile făceau parte dintr-un cult religios şi nu puteau folosi curentul electric sau gazele.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 06:49
Au ars de la o lumânare uitată aprinsă pentru că religia nu le permitea să aibă curent electric

Tragedia s-a petrecut aseară, când casa a fost cuprinsă de flăcări din cauza unei lumânări uitate aprinse. Proprietarul casei în care locuiau bătrânele spune că locuinţa nu era racordată la curent electric sau gaze, pentru că bătrânele erau adeptele unui cult neoprotestant, care interzice folosirea echipamentelor electrice sau electronice. „Se aflau într-o postură care nu le permitea să aibă nici curent electric, nici televizor”, a spus Gheorghe Gadjinschi, proprietarul casei.

Pompierii au ajuns destul de târziu la locul incendiului, pentru că în zonă există două străzi cu acelaşi nume. „Ardea într-o cameră, incendiul se manifesta şi la acoperiş. Au ars bunuri de mobilier. Vecinii ne-au înştiinţat că sunt două bătrâne într-o casă. Am reuşit să le scoatem”, a declarat plt. maj. Ciprian Andronic, de la ISU Vrancea.

Femeile au fost găsite inconştiente, intoxicate cu monoxid de carbon. Medicii au încercat să le resusciteze zeci de minute. „Una era echilibrată şi a doua era în stop cardio-respirator. S-au încercat manevre de resuscitare şi am plecat cu ea spre unitatea de primire a Urgenţelor”, a spus Simona Ionescu, medic pe Ambulanţa Vrancea.

Una dintre surori a murit însă în ambulanţă, iar sora ei se află în continuare în stare gravă la Spitalul Judeţean Focşani.