Au căzut cu snowmobilul într-o râpă adâncă de aproximativ 10 metri. Doi tineri sunt în stare gravă

Doi bărbaţi au ajuns în stare gravă, în noaptea de marţi spre miercuri, la Spitalul Judeţean din Sibiu, după ce au căzut cu snowmobilul într-o râpă adâncă de aproximativ zece metri, iar vehiculul a luat foc. Din primele date oferite de către martori salvatorilor, accidentul s-ar fi produs din cauza vitezei.

RomaniaTV.net
07 mart. 2012, 08:20
Au căzut cu snowmobilul într-o râpă adâncă de aproximativ 10 metri. Doi tineri sunt în stare gravă

Pentru salvarea celor doi s-a solicitat ajutorul Salvamont Sibiu, precum şi al unui echipaj SMURD, potrovit Mediafax.

Am fost solicitaţi să intervenim împreună cu un echipaj SMURD de la Sibiu la un accident produs în Munţii Latoriţei, accident în care au fost implicaţi doi turişti cu snowmobilul. Aceştia au căzut. Au mers pe un drum necunoscut, au căzut foarte mulţi metri, cam 10 metri. Se pare că snowmobilul a căzut peste ei şi a luat foc. Au suferit multiple traumatisme la cap, fracturi şi arsuri la membre”, a declarat Adrian David, şeful Salvamont Sibiu.

Cei doi bărbaţi, unul de 25 de ani şi celălalt de 35 de ani, au suferit arsuri grave şi fracturi. Primul echipaj SMURD care a ajuns la ei, într-o zonă de păşune alpină şi pădure, a stins focul şi le-a acordat primul ajutor.

Potrivit medicului SMURD Cezar Bologa, bărbatul de 35 de ani a suferit un traumatism cranian şi fracturi la mâini şi la antebraţe, în timp ce al doilea bărbat are traumatism cranian şi arsuri la gambe, fiind spitalizaţi.

Din primele date oferite de către martori salvatorilor, accidentul s-ar fi produs din cauza vitezei. La un moment dat, bărbatul care conducea snowmobilul a pierdut controlul volanului, iar vehiculul a intrat într-un copac şi, din cauza impactului, a ajuns în râpă şi a luat foc. Oamenii din zonă au sunat la 112.