Au cerut finanţare pentru videochat şi servicii de spiritism. Ce mai vor românii interesaţi de Start-up Nation

Românii interesați de Start-up Nation, programul conceput pentru a susține antreprenorii și a crea noi locuri de muncă, au cerut finanțare de la stat inclusiv pentru studiouri de videochat sau servicii de spiritism.

27 feb. 2019, 07:09
Au cerut finanţare pentru videochat şi servicii de spiritism. Ce mai vor românii interesaţi de Start-up Nation

Totuşi, noul program Start-Up Nation 2018 interzice explicit finanțarea achiziției de softuri specifice pentru afacerile de creare de softuri la comandă (CAEN 6201) și nu va finanța deloc afaceri din domenii ca video-chat, astrologie, spiritism.

Se dau bani frumoşi de la stat. Zeci de mii de români aşteaptă sumele în următoarele zile

Programul este menit să susțină antreprenorii cu o finanțare nerambursabilă de 200.000 de lei pentru fiecare start-up, fără co-finanțare, dar și să ajute la crearea unor noi locuri de muncă. Gradul de interes al antreprenorilor a crescut la cea de-a doua ediție, aflată în desfășurare, față de cea din perioada 2017-2018. Astfel, s-a ajuns la situația în care, la nivel național, s-a dublat numărul de cereri și s-a depășit nivelul maxim de finanțare pus la dispoziție de Guvern. 

Doar că unele dintre cererile de finanțare au fost descalificate din start, date fiind obiectele de activitate ale firmelor.

„Au existat cereri pentru acordarea ajutorului de minimis unor firme care aveau ca obiect de activitate serviciile de astrologie și spiritism, videochat, escorte, agenții matrimoniale sau tranzacționare de criptomonede. Țin să subliniez că acest tip de activități nu pot primi finanțare prin acest program”, a declarat Radu Mihai Ghinea, directorul executiv al Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului Craiova.