Au cheltuit banii pe majorări salariale şi acum nu mai au bani pentru microbuzul şcolar, elevii sfatuiţi să se descurce cum pot

Publicat: Luni, 23 Octombrie 2017 12:01 // Actualizat: Luni, 23 Octombrie 2017 12:01 // Sursa: romaniatv.net

Elevii navetişti din două sate ale judeţului Botoşani trebuie să se descurce cum pot pentru a ajunge la şcoală, după ce Primăria a rămas fără bani pentru carburantul necesar microbuzului şcolar.

Elevii din satele Recea şi Mateieni, comuna Dimăcheni, judeţul Botoşani, nu mai pot ajunge la şcoală după ce microbuzul pentru transportul lor a rămas în pană de motorină, iar autorităţile nu au bani pentru alimentarea acestuia.

Potrivit Mediafax, zilnic, 15 elevi din cele două sate fac naveta la şcoala din Dimăcheni.

"Copiii nu mai pot fi transportaţi la şcoală cu microbuzul pe care îl avem în dotare, este vorba de elevii din satele Recea şi Mateieni. Ei trebuie să se descurce, să meargă la şcoală cu ce pot. Nu mai avem bani pentru plata carburantului. Zilele acestea încercăm să rezolvăm cumva problema. La rectificarea bugetară nu am primit niciun ban. O parte dintre elevi sunt aduşi de şoferul microbuzului care locuieşte în localitatea Mateieni şi care vine în fiecare dimineaţă la muncă şi îi aduce cu maşina proprie pe elevi până în satul Dimăcheni. Nu ştiu ce vom face mai departe, avem şi multe datorii", a declarat viceprimarul comunei Dimăcheni, Valentin Albu.

Primăria Dimăcheni are mari probleme financiare, acumulând datorii încă de anul trecut. Criza s-a acutizat în vara acestui an, după ce au fost majorate salariile angajaţilor din Primărie.

Acum, conducerea comunei Dimăcheni nu mai are bani în buget nici pentru plata salariilor şi nici a utilităţilor.

Vezi si: Liviu Pop: Sunt decalaje foarte mari între elevi, între profesori şi între unităţile şcolare

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dimăcheni elevi învăţământ majorări salariale microbuz şcolar salarii primarie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 17 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H