Au crezut că au găsit de muncă în străinătate, dar au fost înşelaţi

Un bărbat din judeţul Prahova este suspectat de poliţiştii din cadrul I.P.J. Iaşi că a înşelat în jur de 120 de persoane din întreaga ţară, promiţându-le locuri de muncă în străinătate. Pentru a-i angaja în ţări din vestul Europei, bărbatul le cerea sume cuprinse între 400 şi 2.000 de lei.

05 iun. 2013, 11:22
Au crezut că au găsit de muncă în străinătate, dar au fost înşelaţi

Un bărbat din Prahova este suspectat că, în perioada 2012-2013, ar fi postat pe un site de internet anunţuri cu oferte de muncă în străinătate, anunţuri false, neonorate, pentru care a solicitat transferuri bancare cu sume cuprinse între 400 şi 2.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, în acest timp, 120 de persoane ar fi depus în contul suspectului 160.000 de lei. Până în prezent, au fost identificate şi audiate 72 de părţi vătămate din întreaga ţară.

Poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Iaşi, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Iaşi şi poliţişti de la I.P.J. Prahova, au efectuat marţi o percheziţie domiciliară în comuna Valea Călugărească, judeţul Prahova, la locuinţa unui bărbat de 28 de ani, cercetat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

Citeşte şi: Vorbeşti o limbă străină? Cum te poţi angaja acum la o companie de pe piaţa luxului

Poliţia Română informează că în urma percheziţiilor au fost ridicate trei unităţi centrale de calculator, un laptop, 11 telefoane mobile, 8 cartele SIM, bunuri susceptibile a fi fost folosite la săvârşirea de infracţiuni.

Bărbatul a fost reţinut, iar procurorii vor propune arestarea preventivă.