Au crezut că e mort şi l-au înmormântat. Ce au descoperit însă după 11 ani

Caz uluitor in Rusia, unde un tanar a revenit la viata dupa mai bine de un deceniu–doar pentru a fi arestat imediat de politie.

07 dec. 2015, 11:30
Au crezut că e mort şi l-au înmormântat. Ce au descoperit însă după 11 ani

Potrivit Siberian Times, Leonid Durkin, un tanar din Taganrog (sudul Rusiei) a disparut inexplicabil acum 11 ani, in timp ce isi facea stagiul militar, scrie bzi.ro. A fost chiar declarat oficial decedat, dupa ce tatal sau a identificat gresit un cadavru ca fiind cel al lui Leonid. „Ne-au spus ca a fost lovit in cap si aruncat intr-o padure unde a murit din cauza frigului”, relateaza sora sa vitrega. „Au gasit si cadavrul, tatal meu vitreg l-a recunoscut intr-o poza. A fost inmormantat”.

Citeşte şi Un bătrân dispărut din spital a fost găsit mort într-un canal de colectare

In acesti 11 ani, Leonid, care de fapt dezertase, a trait ca un pustnic la celalalt capat al tarii, in peninsula Kamceatka din Extremul Orient al Rusiei. Si-a facut o coliba la marginea orasuluI Petropavlovsk, a mancat fructe de padure si a pescuit somon. Ca sa mai faca un ban, a lucrat la negru la o ferma de porci si a strans fier vechi. Nu a incercat nicio clipa sa isi contacteze familia, care intre timp s-a stins din viata, cu exceptia surorii vitrege.

Politia i-a descoperit intamplator identitatea si Durkin, acum in varsta de 30 de ani, a fost imediat arestat. El risca 7 ani de inchisoare pentru ca a dezertat, desi ar putea scapa pe baza unui aviz al psihiatrilor. Iar sora sa vitrega nici nu crede ca e Leonid – mai ales ca acum risca sa imparta mostenirea cu el. „Nu are nimic de a face cu averea familiei”, spune ea.