Au dat lovitura în ultima clipă! Câți bani au dat pe brad cei care au cumpărat în Ajunul Crăciunului

Cei care au amânat cumpărarea bradului până în ultima clipă, au avut parte de o surpriză uriașă în piețe în Ajunul Crăciunului. Cât a costat un brad în al 12-lea ceas.

25 dec. 2023, 11:26
Au dat lovitura în ultima clipă! Câți bani au dat pe brad cei care au cumpărat în Ajunul Crăciunului

Câți bani au dat pe brad cei care au cumpărat în Ajunul Crăciunului. Cu o zi înainte de Crăciun atmosfera din piețele de brazi era încărcată de o agitație specifică sezonului festiv. O oportunitate deosebită s-a ivit pentru cei care au decis să-și cumpere bradul în ultimul moment, întrucât mulți comercianți au redus drastic prețurile, oferind brazi chiar și la jumătate din costul obișnuit.

Citește și: Horoscop Mihai Voropchievici Crăciun 2023. Zodiile care dau de belşug sub brad şi zodiile care merg pe pojghiţă subţire de gheaţă

Existau, însă, și vânzători care, conștienți de cererea mare din ultima zi, au decis să păstreze prețurile la nivelul inițial sau chiar să le speculeze în funcție de disponibilitatea întârziaților. Astfel, cumpărătorii s-au aflat într-o dilemă, între a negocia sau a aștepta ofertele de ultim moment.

În timp ce unii consumatori au ales să amâne achiziționarea bradului pentru a profita de reduceri semnificative, alții au fost nevoiți să negocieze prețurile pentru a se asigura că au un brad proaspăt și frumos în această zi specială. Piețele au fost aglomerate în ziua de Ajun, iar vânzătorii, conștienți că timpul se scurge, au continuat să își ajusteze prețurile în speranța de a-și vinde întregul stoc.

Astfel, bradul de Crăciun, care cu doar câteva zile în urmă se vindea la prețuri semnificative, ajungea să fie disponibil la jumătate din preț în ultimele ore ale zilei de Ajun. Această strategie a fost pe placul multor cumpărători, care au considerat că achiziționarea bradului pe ultima sută de metri a fost nu doar o soluție practică, ci și o afacere avantajoasă.

„Îl împodobesc azi, de ce să îl iau înainte. În ultima zi mai ai şansa să te tocmeşti. Se găseşte foarte greu, trebuie un brad foarte mare, coroană foarte bogată. Caut de vreo săptămână”, au declarat clienții.

Pe de altă, alţi vânzători văd Ajunul ca pe o ocazie să crescă preţurile. Clienţii întârziaţi sunt puşi să plătească.

„Mai avem 300 de brăduţi aşa că grăbiţi-vă! 300 din 6000. Preţurile încep de la 89 până la 299, vorbim de brazi de apartament. Reduceri nu sunt, dimpotrivă”, a spus un comerciant.

În magazinele de bricolaj s-au vandut toti brazii la ofertă. Un pom de un metru a costat 30 de lei, iar unul de patru metri 300 de lei.

„Ieri s-au vândut ultimii brazi. Îi ţineam aici de la noi până în capăt. Anul trecut am terminat de pe data de 18, mult mai devreme ca anul acesta. A luat fix ultimul brad care era strâmb, necăjit şi s-au vândut fix toţi brazii ieri”, a explicat un vânzător.

Citește și: Gina Pistol și Smiley, părinți a doua oară? Ecografia bebelușului a fost pusă în brad, chiar în Ajun: „Crăciunul înseamnă ACASĂ”