Au dat ţepe băncilor, pentru clanul Corduneanu. 38 de persoane, trimise în judecată

Cel mai mare dosar de înşelăciune bancară a fost trimis în instanţă de procurorii DIICOT. 38 de persoane au fost puse să păcălească băncile pentru membrii clanului interlop Corduneanu, din Iaşi. Prejudiciul cauzat este de sute de mii de euro.

RomaniaTV.net
08 oct. 2012, 10:49
Au dat ţepe băncilor, pentru clanul Corduneanu. 38 de persoane, trimise în judecată

În cele 240 de pagini ale rechizitoriului, procurorii explică în detaliu cum au reuşit cele 38 de persoane să lase băncile fără sute de mii de euro. Cu ajutorul unor acte false emise de o firmă şi semnate de soacrele interlopilor din clan, suspecţii au luat de la bănci sume impresionante.

Potrivit procurorilor, reţeaua a obţinut credite şi a luat electronice în rate cu adeverinţe de salariat şi contracte de muncă false.  Astfel, cunoştinţele clanului Corduneanu au fost puse sub acuzare pentru înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals.

Membrii clanului Corduneanu sunt cunoscuţi pentru violenţa lor, pentru dosarele de înşelaciune, spălare de bani sau trafic de persoane în care sunt implicaţi. Cu toate acestea, procurorii au decis că niciunul dintre ei nu reprezintă un pericol şi, după ce i-au arestat preventiv în nenumărate rânduri, acum sunt cercetaţi în libertate.