Au fost desemnate firmele care vor prinde maidanezii din Bucureşti. Prinderea unui câine va costa 219 lei

Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) a semnat luni contractele cu firmele care vor prinde maidanezii din Bucureşti, pentru prinderea unui câine instituţia urmând să plăteasca 219 lei. Pentru strângerea câinilor fără stăpân de pe străzile Capitalei vor acţiona 11 maşini, cu un număr total de 32 de prinzători.

RomaniaTV.net
12 sept. 2013, 14:35
Au fost desemnate firmele care vor prinde maidanezii din Bucureşti. Prinderea unui câine va costa 219 lei

11 maşini, cu un număr total de 32 de hingheri, acţionează în prezent în Bucureşti pentru strângerea câinilor fără stăpân de pe domeniul public, după ce au fost semnate contracte cu trei din cele şapte firme care s-au prezentat la licitaţia pentru acest serviciu, informează ASPA.

Potrivit ASPA, echipele de hingheri intervin cu prioritate în jurul şcolilor şi grădiniţelor, având în vedere faptul că în 16 septembrie va începe noul an şcolar. După finalizarea intervenţiilor din jurul unităţilor de învăţământ, acţiunea va continua în parcurile din Capitală.

Ulterior, hingherii vor continua ridicarea câinilor fără deţinător de la adresele la care au fost semnalate sau au fost identificate haite, a mai precizat ASPA.

Autoritatea va plăti pentru operaţiunea de prindere a unui câine suma de 219 de lei, preţul fiind stabilit în urma procedurii de licitaţie.

Firmele care vor opera acest serviciu sunt: ELEN BASIC BUSINESS, BEST MARKETING, si TERRA MARIQUE, ele fiind desemnate in urma unei licitaţii.

La procedura de licitaţie organizată pentru suplimentarea echipelor de hingheri s-au prezentat, iniţial, şapte societăţi comerciale, respectiv Radius Vet SRL, Pet Stuff Univers SRL, Elen Basic Business SRL, Turbo Pet Mobil SRL, Puppy Vet SRL, Best Marketing SRL şi Terra Marique SRL.

În urma evaluărilor, s-a constatat ca SC Puppy Vet SRL nu a respectat cerinţele prevăzute în documentaţia privind încheierea acordului cadru, iar societăţile Turbo Pet Mobil, Pet Stuff Univers SRL şi Radius Vet s-au retras.

Astfel, firmele Elen Basic Business, Best Marketing şi Terra Marique au semnat contractele cu autoritatea.