Au fost inventaţi pantofii pentru decontaminare nucleară VIDEO

Tocuri împotriva radiaţiilor. O artistă japoneză a creat o pereche de pantofi care plantează automat rapiţă atunci când sunt purtaţi. Această plantă poate fi folosită în decontaminarea nucleară.

RomaniaTV.net
10 aug. 2012, 13:13
Au fost inventaţi pantofii pentru decontaminare nucleară VIDEO

Pantofii au în lateral un rezervor pentru seminţe, iar în toc se află un sistem care împinge seminţele în pământ, în timpul mersului, informează România TV. „Atunci când cresc, seminţele absorb substanţele radioactive din sol. Nu numai că absorb substanţele radioactive, dar permit şi fabricarea din seminţe a bioenergiei şi biocombustibilului” spune Hiromo Ozaki, inventatoarea.

Artista speră că, astfel, Japonia se va orienta mai mult spre energia din surse alternative şi mai puţin pe cea nucleară. Criza de la Fukushima, cel mai grav accident nuclear după cel de la Cernobîl, a avut un impact puternic asupra artei din arhipelagul nipon.

„Când a avut loc accidentul nuclear de la Fukushima, mulţi artişti şi designeri japonezi au fost şocaţi, discutau şi făceau opere care erau destul de negative sau pesimiste în legătură cu toată situaţia. Îi înţeleg, dar, ca artist, nu am vrut să fiu negativistă” a mai spus Hiromo Ozaki.

Pantofii au fost creaţi după ce artista a vizitat tabere pentru refugiaţi de la Fukushima. După dezastrul de la centrală, peste 150.000 de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele, din cauza scurgerii de radiaţii.