Au fost majorate amenzile pentru cei care nu respectă Ordonanţa Militară. Concediile medicale, SISTATE pentru cei implicaţii direct

Publicat: Vineri, 27 Martie 2020 16:03 // Actualizat: Vineri, 27 Martie 2020 17:06 // Sursa: romaniatv.net

Au fost adoptate mai multe ordonanţe de urgenţă care vizează domeniul ordinii şi siguranţei publice, fiind înăsprite amenzile pentru contravenţiile săvârşite pe durata stării de urgenţă. De asemenea, Guvernul a prelungit valabilitatea unor documente, pentru a evita deplasarea cetăţenilor la ghişee. 

Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului,  a anunţat mai multe OUG adoptate de Guvern. Una dintre acestea vizează înăsprirea amenzilor pentru contravenţiile săvârşite pe perioada stării de urgenţă.

"Sunt avute în vedere în special contravenţiile săvârşite împotriva măsurilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus, iar pentru cei care nu respectă reglementările adoptate în acest sens contravenţia se amendează cu 2.000- 20.000 pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice valoare amenzii este cuprinsă între 10.000 şi 70.000 RON", a anunţat Dancă, vineri, la o conferinţă de presă.

Tot în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru a diminua deplasarea cetăţenilor în acest moment pentru obţinerea diverselor autorizaţie şi certificate, valabilitatea documentelor de orice fel eliberate de instituţiile şi autorităţile publice se prelungeşte pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de urgenţă.

"De asemenea, a fost adoptată o altă ordonanţă de urgenţă pentru modificarea statutului poliţiştilor şi statutul militarilor în acest sens au fost instituite reglementări care să întărească disciplina ierarhică în cadrul acestor instituţii şi pentru a reglementa situaţia unor angajaţi care trebuie în această perioadă să fie la dispoziţie instituţiilor de ordine şi siguranţă publică în vederea combaterii efectelor epidemiei cu coronavirus", a mai spus Dancă.

Astfel, se întrerup concediile de odihnă pentru personalul acestor instituţii, se iau măsuri pentru asigurarea continuităţii programului de lucru, detaşarea personalului în vederea efectuării misiunii se va face obligatoriu fără acordul angajatului şi, de asemenea, se suspendă prevederile legate de pensionare anticipată pentru personalul din aceste instituţii pe perioada strări de urgenţă.

Citeşte şi Şomajul tehnic e suportat de stat doar pentru perioada stării de urgenţă. A fost simplificat modul în care poate fi obţinut

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenzi majorate ionel danca ordonanţe de urgenţă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H