Au fost trimişi soldaţii la graniţă. Situaţia ar putea degenera în violenţe

Publicat: Vineri, 25 Ianuarie 2019 15:49 // Actualizat: Vineri, 25 Ianuarie 2019 15:49 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Republicii Irlanda, Leo Varadkar, a afirmat că s-ar putea să fie necesară o revenire a soldaţilor la graniţa cu provincia britanică Irlanda de Nord, dacă Brexitul va decurge prost, potrivit televiziunii Bloomberg, relatează agenţia Reuters.

În cazul celui mai prost scenariu, o graniţă dură ar putea ''implica persoane în uniformă şi ar putea necesita, de exemplu, amplasarea de camere video, infrastructură fizică, posibil o prezenţă a poliţiei sau o prezenţă militară pentru a veni în sprijin'', a declarat Varadkar la Bloomberg.

''Problema cu aceasta, în contextul politicii şi al istoriei irlandeze, este că aceste lucruri devin ţinte'', a declarat Varadkar.

Republica Irlanda a indicat că îi va fi greu să evite impunerea unei graniţe dure cu Irlanda de Nord dacă Regatul Unit iese din blocul comunitar fără un acord, informează Agerpres.

O graniţă deschisă între Republica Irlanda şi Irlanda de Nord este prevăzută în Acordul de Pace din Vinerea Mare din 1998, care a pus capăt violenţelor în provincia britanică dintre unioniştii pro-britanici şi naţionaliştii favorabili unei Irlande unite.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H