Au început înscrierile la licee. Cea mai MICĂ MEDIE de ADMITERE este 3.22

Absolvenţii de gimnaziu trebuie să completeze până pe 9 iulie fişele de înscriere la liceu. Cu toate acestea, peste 800 de elevi au mediile de admitere la liceu cuprinse între 3 şi 3,99.

07 iul. 2013, 10:46
Au început înscrierile la licee. Cea mai MICĂ MEDIE de ADMITERE este 3.22

Absolvenţii de gimnaziu trebuie să completeze până pe 9 iulie fişele de înscriere la liceu. Repartizarea computerizată a elevilor
la liceu are loc pe 16 iulie, primele rezultate fiind disponibile în data de 17 iulie. Sute de părinţi şi elevi din toată ţara au venit încă din cursul zilei de duminică pentru a depune cererea. Mai mult, în Bucureşti, există şi un centru special pentru elevii din provincie care vor să se înscrie la liceul în Capitală.

Citeşte şi MEN: 280 de elevi cu media 10, la nivel naţional, la admiterea în liceu

După completarea informaţiilor, copiii vor fi chemaţi pentru a verifica datele introduse în sistem, pentru a se evita erorile din anii trecuţi, mai ales că multe dintre notele afişate în şcoli nu corespund datelor din tezele de examen.

Cu toate acestea, admiterea la liceu liceul pare dezastruoasă, dat fiind faptul că ultima medie de admitere este 3.22. În ţară, doi elevi vor intra la liceu cu această medie după ce, la evaluarea naţională, au obţinut doar punctul din oficiu.

Citeşte şi Start pentru ÎNSCRIERILE LA LICEU. Vezi cum se completează fişa şi locurile disponibile

Potrivit edu.ro, 800 de elevi nu au reuşit să obţină nici măcar media 4 la admitere. Judeţele cu cele mai mici medii de admintere sunt: Călăraşi – 3,22, Dâmboviţa – 3,22, Teleorman 3,31, Neamţ – 3,35 şi Mehedinţi – 3,36. În acelaşi timp, judeţele cu cele mai multe medii mici sunt altele. Astfel, în Dolj au fost 79 de medii între 3 şi 3,99, în Olt 60 de medii între 3 şi 3,99, iar în Dâmboviţa peste 44 de copii au avut medii cuprinse între 3 şi 3,99. Mulţi dintre cei cu note mici au avut şi note de unul la teste, dar, cu toate acestea, ei vor fi admişi la liceu.

Citeşte şi REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013, după contestaţii. Află notele finale