Au început lucrările de amenajare la sediul vechi al Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei a ales firmele care se vor ocupa de lucrările de modernizare și amenajare la sediul vechi al instituției, situat vizavi de Parcul Cișmigiu. În clădirea monument istoric vor fi amenajate 18 săli de consiliu și de ședință, o sală de festivități de 250 metri pătrați, o cafeterie cu 200 de locuri, dar și o parcare subterană cu 97 de locuri.

04 iul. 2014, 06:20
Au început lucrările de amenajare la sediul vechi al Primăriei Capitalei

Pe 29 mai 2014, Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de Modernizare și reabilitare a sediului de pe Bd. Regina Elisabeta nr.47 asocierii SC Rotary Construcții SRL – SC Design Unit SRL – SC Showdown Design SRL. Valoarea contractului este de 101 milioane lei (23 milioane euro).

În sediul vechi, situat vizavi de Parcul Cișmigiu, vor fi amenajate 18 săli de consiliu și de ședință și o sală de festivități care va funcționa și ca sală de ședință pentru Consiliul General al Municipiului București. Noua sală va avea 200-250 de metri pătrați și va dispune și de cabine de traducere simultană, potrivit b365.ro.

Încăperea în care va funcționa biroul primarului general va avea 190-210 metri pătrați și va dispune de un birou cu masă de consiliu de persoane, loc discuții, secretariat, grup sanitar cu duș și cabinet privat. Biroul primarului general va fi în directă legătură cu o sală de consiliu de minim 20 persoane și cu cabinetul primarului general. Acesta din urmă, va avea 90-110 metri pătrați și o capacitate de 13 persoane.

De asemenea, în clădirea monument istoric vor fi amenajate și zeci de birouri pentru angajații direcțiilor care funcționează în cadrul Primăriei Capitalei.

CITEŞTE ŞI Bucureştiul se transformă în ŞANTIER vara aceasta. Află ce ZONE vor fi afectate de lucrări

Conform caietului de sarcini, după modernizare, vechiul sediu al Primăriei Caputalei va dispune și de o zonă de alimentație publică/ cafeterie de 400 metri pătrați și cu o capacitate de 200 locuri la mese.

În plus, va fi construită și o parcare subterană. Aceasta ar urma să aibă trei niveluri și un total de 97 de locuri, respectiv: subsol II – 35 locuri, subsol I – 33 locuri, demisol – 29 locuri, la care se adauga un numar de 42 de locuri la suprafață. Parcarea va fi construită în zona delimitată de curtea interioară.