Au înflorit floarea soarelui şi rapiţa. VREME deosebit de CALDĂ, la început de decembrie VIDEO

Vremea deosebit de caldă din această perioadă schimbă mersul naturii. Dacă în anii trecuţi, la început de decembrie, în Bărăgan, pământul era deja îngheţat şi căzuse chiar şi prima zăpadă, acum floarea soarelui şi rapiţa au înflorit pe câmp pentru a două oară în acest an, relatează România TV. Specialiştii spun că acestea sunt efectele toamnei prelungite.

RomaniaTV.net
01 dec. 2012, 12:17
Au înflorit floarea soarelui şi rapiţa. VREME deosebit de CALDĂ, la început de decembrie VIDEO

Plantele care înfloresc de două ori într-un an sunt un fenomen rar, spun specialiştii.

Avem ieşite anumite culturi care sunt anormale pentru aceasta perioadă. Suma de temperatură care în mod normal ar trebui să fie în jur de 3.800 de grade pentru zona Slobozia a ajuns la 4.400, aproape cu 600 de grade faţă de normal”, a declarat Atilla Zaharia, agro-meteorolog la staţia Meteorologică Slobozia.

De asemenea, specialistii au emis un scenariu protivit căruia în urmatoarele 2-3 decenii vom avea doar două anotimpuri: unul cald şi altul rece. Iar aceste anomalii, pe care le întâlnim de la un an la altul, nu sunt altceva decât un preambul al viitoarelor schimbări climatice.

În următoarele zile, vremea va fi frumoasă şi caldă, deosebit de caldă pentru această perioadă. Vom avea temperaturi de 13-14 grade. În ultimii ani, vremea este într-un proces de încălzire”, a precizat Viorel Căluţă, şeful Staţiei meteorologică Slobozia.

Din cauza vremii prea calde, nu doar câmpurile au prins culoare. Şi grădinile oamenilor sunt pline de flori. Meteorologii spun că temperaturile vor intra în normal abia de la jumătatea lunii decembrie.