Au răsunat ritmuri de manele la parada LGBT din Bucureşti. Cum au fost participanţii surprinşi dansând! – VIDEO

Marșul ”Bucharest Pride” care a avut loc weekendul acesta în București a reunit mii de oameni, în ciuda faptului că organizatorii au aprobare din partea autorităților doar pentru 500 de persoane.

16 aug. 2021, 16:55
Au răsunat ritmuri de manele la parada LGBT din Bucureşti. Cum au fost participanţii surprinşi dansând! – VIDEO

Au răsunat ritmuri de manele la parada LGBT din Bucureşti. La marea petrecere LGBT din Piața Universității au participat persoane de toate vârstele și din toate categoriile sociale, de la familii cu copii de patru, cinci ani, până la cupluri ieșite deja la pensie. De altfel, la paradă s-au ascultat şi manele.

Au răsunat ritmuri de manele la parada LG BT din Bucureşti. Cum au fost participanţii surprinşi dansând! – VIDEO

Participanţii au fost surprinşi care mai de care etalându-şi mişcările pe ritmuri bizantine, fără să le pese de privirile care se uitau la ei.

Directoarea executivă a Asociaţiei ACCEPT, Teodora Ion-Rotaru, a transmis că a încălcat cu bună ştiinţă limita de doar 500 de participanţi și a anunțat că va contesta în instanță amenda de 7.000 primită de la Jandarmerie, pentru nerespectarea numărului maxim de persoane admise legal.

„Libertatea de întrunire nu este inferioară libertăţii de conştiinţă a cultelor religioase şi nici dreptului cetăţenilor de a se bucura de activităţi culturale. Am ieşit în stradă pentru a ne apăra libertatea de întrunire, libertatea de exprimare şi ne-am asumat consecinţele. Vom contesta în instanţă această amendă şi avem încredere că ne vom găsi dreptatea în faţa judecătorilor constituţionali”, a scris aceasta pe Facebook.

La eveniment au predominat tinerii, cu costume colorate, stegulețe, bandane, tricouri cu mesaje pro-LGBT dar și cu pancarte cu Free-Hugs, dar și mesaje emoționante.

Mulți dintre participanți erau timizi, fără să vrea să apară pe cameră la întrebarea ”De ce ați ales să veniți aici?”, cei mai mulți au răspuns că au venit pentru că nu vor să mai fie judecați, pentru că vor să facă lumea să înțeleagă că dragostea este dragoste sub orice formă ar fi.

Numărul de persoane a depășit cu mult numărul pe care autoritățile l-au aprobat la acest eveniment. Inițial fusese aprobat ca maximul de persoane prezente să fie de 500, însă la Marșul diversității, de la Piața Victoriei, până la Piața Universității, grupul a adunat peste 4.500 de persoane.

Măsurile de protecție sanitară care ar fi trebuit respectate, au fost total ignorate. Masca de protecție a devenit o raritate, iar distanțarea fizică, un vis.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Gigi Becali, declaraţii şoc după parada comunităţii LGBT. „Sunt îndemnaţi de demoni. Sfinţim locul pe lângă care ei au trecut ca să-l curăţăm de mizerie şi de duhurile necurate”