Au scăpat cu viaţă dintr-o reşedinţă cu mai multe apartamente care s-a prăbuşit peste ei

Doi cetăţeni britanici au fost transportaţi de urgenţă la spital, după ce casa în care se aflau s-a dărâmat în timp ce ei se aflau în acea reşedinţă aflată într-un complex de apartamente.  

26 sept. 2018, 20:03

Cei doi britanici au fost transportaţi de urgenţă la spital, după ce echipele de salvare au reuşit să îi scoată de sub dărâmături, printr-o fereastră de la parter.

Ansamblul rezidenţial s-a surpat pe neaşteptate, fectând mai multe apartamente din complex. Cauza prăbuşirii parţiale a ansamblului rezidenţial este necunoscută deocamdată.

În afară de cei doi britanici, încă o persoană – un barman – a fost rănit şi transportat la un spital din Torrevieja, care a intrat în stare de şoc.

„Opt locuinţe au fost direct afectate de prăbuşirea ansamblului rezidenţial, iar mai multe proprietăţi au fost evacuate din motive de securitate, urmând să fie evaluate. 

Citeşte şi Accident de muncă în Spania. O româncă a fost strivită de un motostivuitor

Primarul localităţii a declarat că este prematur să se tragă vreo concluzie privind acest accident. „Primăria îi ajută pe cei evacuaţi, rămaşi fără locuinţă în urma prăbuşirii acestora, să se mute, temporar, într-un hotel , dacă va fi necesar, potrivit express.co.uk.

Ansamblul rezidenţial se află în zona La Zenia, din Orihuela Costa.

Una dintre cele două persoane ale căror locuite s-au prăbuşit a avut probleme respiratorii. Cea d-a doua pesoană a reuşit să iasă din casă şi să se refugieze pe acoperiş, de unde mai apoi a fost coborâtă cu ajutorul unei scări telescopice.